Kandidatai į prezidentus ir jų pilkieji kardinolai

Kandidatai į prezidentus ir jų pilkieji kardinolai

Artėjant rinkimams man pasidarė įdomu, kas iš kandidatų į prezidentus turi geriausius ryšių su visuomene, marketingo, socialinių tinklų arba propogandos specialistus savo rinkimų štabe, o tiksliau, kas gi tie rinkimų štabo vadovai ir kokios srities specialistai, kurie nusprendė, jog turi pakankamai energijos, patirties ir žinių, kad suorganizuotų rinkiminę kampaniją taip, kad jų keliamas kandidatas laimėtų rinkimus? Juk tikslas lyg ir aiškus, nors pasigirsta kalbų, kad kai kurie kandidatai nesitiki prezidento posto, o tik nori pakelti savo reitingus, nors mano nuomone, jog blogas tas kareivis, kuris nenori būti generolu.

Pradėkime nuo pradžių – pirmas (pagal abėcėlę, ne pagal nuopelnus) kandidatas Algirdas Butkevičius, jo rinkimų štabo vadas Juozas Olekas, kuris yra gydytojas, buvęs sveikatos apsaugos ministras, politikas, buvęs krašo apsaugos ministras, manyčiau, kad jis galės padėti kandidatui tik savo politiniais ryšiais ir energija, kurios vadovui tikrai netrūksta.

Trečia pretendentė Dalia Grybauskaitė, o jos štabui vadovauja Vitas Vasiliauskas, teisininkas, mokesčių specialistas, dėstytojas. Ši pretendentė visuomenėje labai populiari, bet kovoje dėl sosto bus naudojami visi ginklai, todėl vien tik populiarumo gali neužtekti. Tiesa kandidatė jau sukūrė savo interneto svetainę, ji kol kas skurdoka, bet jau žingsnis į elektroninę erdvę žengtas. Taip pat mačiau agituojančius Facebook balsuoti už Dalią, taigi socialiniai tinklai po truputį užkariaujami kandidatų.

Straipsniai 1 reklama

Kaip ir nesusidūrėme kol kas su strategais arba J.Gebelso propogandos meistriškumo pasekėjais. Bet kandidatų net 7, tikimės vis dėlto dar atrasti tuos pilkuosius kardinolus.

Judėkime prie kito kandidato Valentino Mazūronio štabo vadovo Vytauto Kamblevičiaus, kuris pagal specialybę mokslinis agronomas, žemės ūkio mokslų daktaras, „seimūnas”. Įdomu, kaip žemės ūkio reikalų išamanymas padės kovoje dėl prezidento posto.

O kandidatas Valdemaras Tomaševskis yra ir savo štabo vadovas, kuris pagal išsilavinimą yra inžinierius mechanikas, o gal lietuviams pradėjus važiuoti į Lenkiją apsipirkti ir sulauks rinkėjų pritarimo. Tiesa, jis jau nuo 2000 metų yra Seimo narys ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas, matyt partiečiai turėtų jį tikrai gausiai palaikyti, tačiau kandidato nepavyko rasti nei svetainės, nei socialiniuose tinkluose.

Dar vienas įdomus kandidatas – atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, o savo rinkiminę kampaniją jis patikėjo akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signatarui Rolandui Paulauskui. Šis vadovas dalyvavo koncertinėje veikloje, kūrė dainas, rašė straipsnius, vedė televizijos laidas, buvo laikraščio redaktorius, seimo narys. Iš visų rinkimų štabų vadovų atrodo labiausiai tinkamas rinkiminės kampanijos vadovas, gaila kad nepavyko rasti nei jo interneto svetainės, nei įrašų socialiniuose tinkluose.

Jau ne pirmą kartą kandidatuojanti į prezidentes Kazimiera Danutė Prunskienė, kurios rinkimų štabo vadovas Gintaras Didžiokas. Jis pagal išsilavinimą – inžinierius radioelektronikas, tarptautinio verslo magistras, Seimo narys, valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininko pavaduotojas. Taigi kandidatei jis galės padėti savo patirtimi ir partiniais ryšiais, tik vėlgi pasigendu viešųjų ryšių arba ryšių su visuomene srities išmanymo, nors vadovas turi įdomių pomėgių, tokių kaip kalnų slidinėjimas ir motociklai. Tiesa, reikia pagirti kandidatę, jog turi savo svetainę, gaila kad socialiniuose tinkluose nedalyvauja.

Kandidatė Loreta Graužinienė savo rinkimų štabo vadovu pasirinko Viktorą Uspaskich. Jis turi šiluminių ir vakuuminių mašinų eksploatavimo mechaniko specialybę, suvirintojo specialybę, įgijo ekonomikos profesiją, gavo magistrantūros laipsnį. Taip pat vadovauja Darbo partijai ir yra Seimo narys.  Gaila, bet kandidatė kol kas neturi svetainės ir socialinuose tinkluose irgi nepavyko rasti.

Šiandien, likus trisdešimčiai dienų iki Prezidento rinkimų, kandidatams buvo įteikti pažymėjimai ir oficialiai paskelbtas kandidatų sąrašas. Nuo šiandien leidžiama ir kandidatų rinkiminė agitacija. Nuo šiandien nekantriai lauksime kandidatų agitacijos ir gal būt jie atras socialinius tinklus, kuriais pasinaudojo dabartinis Amerikos prezidentas savo rinkiminėje kampanijoje.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *