JAV: Pentagonas atsisakė teleportacijos eksperimentų

JAV: Pentagonas atsisakė teleportacijos eksperimentų

JAV Gynybos Ministerija nusprendė atsisakyti nuo projekto, skirto išaiškinti teleportacijos naudojimo kariniais tikslais galimybes. „JAV karinės oro pajėgos priėmė sprendimą ateityje neinvestuoti pinigų į šią sferą“, – pareiškė projektą kuruojantis pulkininkas Maikas Chailas.

Žaibiško materijos perkėlimo laike ir erdvėje tema, plačiai atspindima mokslinės fantastikos filmuose, rimtai buvo nagrinėjama Variklių sistemų laboratorijoje, esančioje Rait-Patersono karinių oro pajėgų bazėje (Ohajo valstija). Karinė laboratorija tyrimą užsakė atlikti „Corp Drive Metrix“ firmai, kurios būstinė – Las Vege.

25 tūkst. JAV dolerių apsiėjusio darbo išvados buvo pateiktos formulių ir grafikų pilna ataskaita bei palydėtos svarstymais apie „tunelius erdvėje ir laike“, o taip pat apie „paralelias visatas“, tačiau tyrimo išvadose pasakyta, kad „mums dar labai toli iki žmonių teleportacijos ir didelių negyvų objektų teleportavimo įgyvendinimo. Beje, tyrimo autorius manė, jog darbus tęsti bus tikslinga, jei jiems bus skirtas kasmetinis maždaug 7 mln. JAV dolerių finansavimas. Nenuostabu, kad JAV biudžete žioji keliolikos milijardų dolerių biudžeto skylė.

Straipsniai 1 reklama

Kaip tapo žinoma BBC kompanijai, Pentagonas darbų tęsimą nusprendė esant netikslingu. „ Panašaus bet kokio didelio materijos kiekio perkėlimo koncepcija ganėtinai nepraktiška ir, kaip matome, nepraktiška liks ir gan tolimoje ateityje“, – pareiškė pulkininkas Chailas.

Vis tik, jis visai neatmeta galimybės atlikti ant fantastikos ribos balansuojančių projektų. „Mums tenka žvelgti toli į ateitį, – NBC atliktame interviu pastebėjo karinės žinybos atstovas. – Juk kalbama ne apie rytdienos ir net ne kitų metų poreikius. Mes žiūrime kokius 30 metų į ateitį“.

Įdomu tai, kad Las-Vegas yra palyginti netoli nuo garsiosios Area-51 vietovės, o daugybės ufologų tvirtinimu, Rosvele sudužusių ateivių laivų duženos buvo nugabentos būtent į aukščiau minėtąją Rait-Patersono bazę. Kokį velnią birbina JAV kariškiai?

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *