G.Steponavičius: A.Zuoko žingsnis – ciniškas

Artūro Zuoko grįžimas vadovauti Liberalų ir centro sąjungai yra ciniškas žingsnis, nepadėsiantis nei sutelkti partijos kolegų, nei sustiprinti visuomenės pasitikėjimo šia politine jėga. Taip Eltai antradienį teigė Liberalų ir centro sąjungos bei Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius, komentuodamas išvakarėse paskelbtą ir partijos valdybos patvirtintą lyderio sprendimą.

„A.Zuoko sugrįžimas į pareigas yra dar vienas pakankamai ciniškos politikos pavyzdys. Toks veiksmas nepadės telkti partijos kolegų ir juo labiau kelti reitingų”, – kalbėjo parlamentaras.

Pasak Seimo vicepirmininko, tai buvęs vienasmenis partijos vadovo sprendimas. „Daugelis jo šalininkų buvo ganėtinai nustebę. Aiškių motyvų, kodėl tai reikia daryti anksčiau, kai spaudimas jam po Viktoro Uspaskicho atsistatydinimo nesumažėjęs, o priešingai – padidėjęs, nėra. Mano supratimu, pauzė iš jo pusės nutraukta realiai per anksti”, – samprotavo G.Steponavičius.

Straipsniai 1 reklama

Jo įsitikinimu, A.Zuoko sugrįžimas į pirmininko postą buvo pernelyg ankstyvas, nes „pats asmuo įspaustas į kampą, kartu – ir partija”.

G.Steponavičius neigiamai įvertino ir liberalcentristų valdybos sprendimą iš partijos pašalinti Seimo narį Kęstutį Glavecką. Parlamentaro narystė Liberalų ir centro sąjungoje nutraukta už tai, kad jis ignoravo partijos Etikos ir procedūrų komisijos kvietimus atvykti į posėdžius. Ši komisija ketino svarstyti K. Glavecko sprendimą išvykti atostogauti į Taitį, nors Seimo valdyba jį buvo išleidusi į komandiruotę.

„Net ir pripažindamas, kad dėl kelionės į Taitį K.Glaveckas pažeidė etiką, manau, kad mes pavėlavome su vertinimu. Sprendimas jį pašalinti buvo pernelyg radikali bausmės forma, ypač daugelio kitų kolegų samprotavimų apie politinę moralę fone”, – teigė pašnekovas.

ELTA primena, jog Vilniaus miesto meras A.Zuokas nusprendė nelaukti anksčiau paskelbto termino pabaigos ir atnaujino savo kaip Liberalų ir centro sąjungos pirmininko įgaliojimus. Tai patvirtino pirmadienį vakare posėdžiavusi partijos valdyba.

Paklaustas, kodėl nelaukė anksčiau paskelbto termino – rugpjūčio 15 dienos, liberalcentristų lyderis Eltai teigė, kad jo įgaliojimų sustabdymas tapo nebeaktualus, nes Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas pasitraukė iš ūkio ministro posto. Prezidentas Valdas Adamkus prieš kelias savaites netiesiogiai išreiškė nepasitikėjimą šiais politikais.

Be to, A.Zuokas tikino norįs didesnės kolegų vienybės ir susitelkimo bendram darbui. Liberalcentristų lyderis teigė ketinąs ryžingai pradėti vėl vadovauti partijai, kad ši veiktų kaip „įtakinga politinė jėga” ir siektų atstatyti visuomenės pasitikėjimą. Penki Seimo nariai liberalcentristai, siekdami A.Zuoko atsistatydinimo, praėjusią savaitę paskelbė sustabdantys savo narystę partijoje. Vieną iš šių parlamentarų – buvusį Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininką K.Glavecką valdyba pirmadienį pašalino iš partijos, taip pat patvirtino kitų keturių įgaliojimų sustabdymą.

Algirdas Gricius, prieš kurį laiką sustabdęs narystę Vilniaus miesto tarybos Liberalų ir centro frakcijoje, tame pačiame posėdyje pareiškė per mėnesį grįšiąs į ją, todėl buvo paliktas partijoje.

Views All Time
Views All Time
1108
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 23 = 27