G.Paviržis kritikuoja V.Uspaskicho darbo metodus

Vilniaus vicemeras socialdemokratas Gediminas Paviržis sako labai neigiamai vertinąs informaciją apie ūkio ministro Viktoro Uspaskicho veiksmus galimai proteguojant su juo susijusias įmones. G. Paviržio manymu, į minėtą informaciją turėtų griežtai reaguoti ir aukščiausieji šalies vadovai, ir Seimas, ir pareigūnų etikos institucijos.

G. Paviržis teigė įžvelgiąs Ūkio ministerijos bandymų „apeiti” Vilniaus miesto savivaldybę steigiant Lietuvos didmeninės prekybos ir logistikos centrą Maskvoje, kuriuo iki šiol rūpinosi ir Vilniaus miesto valdžia.

Be to, anot G.Paviržio, jį jau seniai stebina ūkio ministro V. Uspaskicho darbo metodai, kai ministras neretai ignoruodavo protokolo ar veiksmų koordinavimo su kitomis institucijomis taisykles.

Straipsniai 1 reklama

Vilniaus vicemeras G.Paviržis vadovauja Vilniaus miesto savivaldybės bendradarbiavimo su Maskvos Vyriausybe darbo grupei. Anot jo, jau seniai yra puoselėjama idėja ir yra pasiekta konkrečių susitarimų dėl Lietuvos didmeninės prekybos ir logistikos centro Maskvoje statybos, vykdant savotiškus „natūrinius mainus”. T. y. Vilniaus savivaldybė Maskvos prašymu skyrė sklypą Vilniuje Maskvos namų statybai, o Maskvos Vyriausybė savo ruožtu yra paskyrusi sklypą Maskvos centre Lietuvos prekybos namų statybai.

„Taigi sklypų problema jau išspręsta, toliau stumiamės į priekį, turime savo kapitalinės statybos padalinį. Todėl puoselėjome mintį, kad kartu su Ūkio ministerija statysime ir tą lietuviškąjį prekybos centrą Maskvoje. Vargu ar kas galėtų geriau atlikti šio projekto užsakovo funkcijas nei Vilniaus savivaldybė. Šioje srityje jau turime išties nemažą patirtį. Įvyko taip, kad, pasikeitus Vyriausybei, ministras V. Uspaskichas pats ėmėsi aktyvesnių veiksmų ir dėl žemės sklypo Maskvoje, ir dėl prekybos centro statybos”, – Eltai trečiadienį sakė G.Paviržis.

G. Paviržis sakė įžvelgiąs Ūkio ministerijos bandymų apeiti savivaldybę. G.Paviržio teigimu, Lietuvos prekybos ir logistikos centro Maskvoje statyba turėtų būti patikėta galimai bendrai Lietuvos ir Rusijos įmonei, kurios bendri steigėjai turėtų būti Maskvos Vyriausybė, Lietuvos ūkio ministerija ir Vilniaus savivaldybė.

Ūkio ministras V. Uspaskichas savo laiške Maskvos merui J.Lužkovui rašo, esą Ūkio ministerijai yra pavesta kartu su Rusijos puse nustatyti ir įsteigti įmonę, per kurią būtų panaudotas žemės sklypas Maskvoje ir statomas prekybos centras. Pasak G. Paviržio, šiuo atveju lieka neaišku, kas davė tokį pavedimą Ūkio ministerijai, nes Vilniaus savivaldybė apie tokius pavedimus nieko nežino.

G.Paviržis apskritai kritikavo ministro V. Uspaskicho darbo metodus, kai jis nepaiso tarpinstitucinio bendravimo ir koordinavimo taisyklių.

„Ministro veikimo metodai man labai nepatiko nuo pat pradžių. Pavyzdžiui, neseniai buvo atvejis, kuomet mūsų, Vilniaus savivaldybės, kvietimu į Vilnių atvyko Maskvos pareigūnų delegacija. Apie tai, kaip dera, informavome ir Ūkio ministeriją. Buvome sudarę šio vizito programą, svečius pasitikome, nuvežėme į viešbutį, o paskui netikėtai sužinojome, jog svečiai iš viešbučio ūkio ministro pavedimu nugabenti pas jį į ministeriją. Mūsų rengta vizito darbotvarkė buvo sugadinta, su mumis niekas nieko nederino, nors vizitas buvo mūsų organizuotas”, – pasakojo G.Paviržis.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius bei Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas parlamento vadovui perdavė oficialius dokumentus, liudijančius, esą Darbo partijos vadovas su Rusijos pareigūnais svarsto su juo susijusių įmonių reikalus.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *