E.Gentvilas: A.Zuokas nusišluostė rankas į Prezidento mundurą

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, grįžęs vadovauti Liberalų ir centro sąjungai, nusišluostė rankas į Prezidento mundurą, įsitikinęs partijos valdybos narys europarlamentaras Eugenijus Gentvilas.

Be to, liberalcentristų vadovybė, nusprendusi pašalinti Seimo narį Kęstutį Glavecką, esą pradėjo taikyti dvigubus standartus, kurie, pasak E.Gentvilo, dabar leidžia gerokai atviriau reikšti savo nuomonę apie lyderius.

„Manau, kad A.Zuokas nusišluostė rankas į Prezidento mundurą, – Eltai antradienį teigė europarlamentaras. – Jis iškraipė Prezidento mintis. Atseit Prezidentas kažkada išreiškė nepasitenkinimą jo ir Viktoro Uspaskicho konfliktu, dabar šio nebėra, tai nebėra ir prasmės reaguoti į Prezidento žodžius”.

Straipsniai 1 reklama

E.Gentvilas priminė, kad šalies vadovas Valdas Adamkus net po Darbo partijos lyderio V.Uspaskicho atsistatydinimo iš ūkio ministro posto ir Seimo dar kartą paragino liberalcentristų pirmininką atsisakyti postų. „Partijos vadovas šitaip išdarko mintis ir skleidžia demagogiją partijos viršūnėse”, – stebėjosi liberalcentristas.

Europarlamentarą taip pat papiktino partijos valdybos sprendimas iš narių išbraukti K.Glavecką. Parlamentaro narystė Liberalų ir centro sąjungoje nutraukta už tai, kad jis ignoravo partijos Etikos ir procedūrų komisijos kvietimus atvykti į posėdžius. Ši komisija ketino svarstyti K. Glavecko sprendimą išvykti atostogauti į Taitį, nors Seimo valdyba jį buvo išleidusi į komandiruotę.

„Etikos ir procedūrų komisija yra įspėjusi ir Vytautą Bogušį (laikinai ėjusį liberalcentristų pirmininko pareigas – ELTA) už viešus interviu. Tačiau iš partijos neišmetė, nors, mano manymu, jis kalbėjo plačiau ir viešiau. Už ką išmetė K.Glavecką? Už kelionę į Taitį? Nejau dabar didžiausia mūsų partijos problema – ši kelionė?” – retoriškai klausė pašnekovas.

A.Zuoko sprendimas neatsistatydinti, kaip reikalauja kai kurie liberalcentristai, ir grįžti į pirmininko postą esą yra naujas smūgis partijai: „Atvirai galiu sakyti – jam nerūpi partijos likimas. A.Zuokas paprašė dar 6 mėnesių, per kuriuos esą grąžintų visuomenės pasitikėjimą, o nepavyks, pasitrauks. Negi jis nemato, kad partija eina į dugną? Manau, kad jam rūpi ne partija, o kažkokių reikalų sutvarkymas”.

Europarlamentaras tikino pripažįstantis vasario 12 dieną vykusio balsavimo dėl A. Zuoko išrinkimo partijos pirmininku rezultatus. Tačiau dabar Liberalų ir centro sąjungos skyriai esą turėtų apsvarstyti, ar nuo to laiko partijoje kas nors pasikeitė. Anot E. Gentvilo, elgdamasis kaip teisingas politikas partijos lyderis pats kreiptųsi į skyrius ir inicijuotų tokią diskusiją, kad pasitikrintų populiarumą.

„Arba Liberalų ir centro sąjunga leidžia kažkam spręsti savo asmenines problemas prisidengiant partija, arba skyriai atsako, ar jiems reikia neeilinio suvažiavimo, – siūlė E. Gentvilas. – Norėčiau, kad šiuos klausimus svarstytų ne vien A. Zuoko aplinka, kuri valdybos lygiu gana įtakinga, o visa partija”.

Pašnekovo teigimu, ne tik pavieniai liberalcentristai, bet ir kai kurie skyriai jau siūlo rengti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų keliamas naujo pirmininko išrinkimo klausimas.

ELTA primena, jog A. Zuokas, pirmadienį vakare atvykęs į Liberalų ir centro sąjungos valdybos posėdį, netikėtai pareiškė nelaukiantis anksčiau paskelbto termino pabaigos ir atnaujinantis savo kaip Liberalų ir centro sąjungos pirmininko įgaliojimus. Valdyba tam pritarė.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *