Dalios Grybauskaitės laukia Petro Auštrevičiaus likimas?

Prasidėjo. Skaitant lietuviškus naujienų portalus atrodo, kad lietuviai atrado savo mesiją ir jau yra auforijoje. Dar net 20 000 parašų reikalingų kandidatūrai nesurinkusi Dalia Grybauskaitė jau politologų yra vadinama nugalėtoja ir vienintelis dabar jiems ramybės neduodantis klausimas yra ar jai pavyks laimėti jau per pirmą turą ar taip jai nepasiseks, kad pergalei prireiks dviejų turų.

Na aš kaip matyt nelabai ką išmanantis tai manau, kad Grybauskaitė išviso rinkimų nelaimės. Nuomonei paremti net ir kelis argumentus sugalvojau.

Labiausiai dabartinė situacija su Grybauskaitė man primena Petro Auštrevičiaus balotiravimosi į Prezidentus istoriją. Tą kart irgi Europiniais reikalais rūpinęs pilietis atsigręžę į Lietuvą ir augo jo populiarumas kaip ant mielių. Jis irgi buvo nepartinis, daug vilčių į jį dėta, bet jis net nepateko į antrą turą. Dabar iš jo liko tiek, kad net jo partija nekelia jo kandidatūros į prezidentus.

Straipsniai 1 reklama

Auštreivičiui kelią į Daukanto aikštę, mano nuomone, sutrukdė du esminiai dalykai. Pirma – jo elektoriato balsų susiskaldymas tarp jo ir Valdo Adamkaus. Antra – stiprus, na, sakykime už populistus balsuojančių žmonių kandidatas, kuriuo tuomet tapo R.Pakso paramą gavusi K.Prunskienė.

Scenarijus nepilnai, bet gali kartotis ir vėl. Grybauskaitės reitingai dabar dideli ne tiek dėl jos nuopelnų, kiek dėl to, kad respondentai tikrai turbūt neįsivaizdavo kito kandidato, nei tos moteriškės, kuri visada kritikavo Kirkilą – „matyt ji tikrai žino kaip valdyti Maironio tėviškę”.

Tačiau rinkimų kampanijos ir yra tam, kad pakeistų nuomones ir pateiktų nežinantiems už ką balsuoti gerų variantų. Taigi kas gali skaldyti Grybauskaitės balsus? Prezidento rinkimai vyks kartu su Europarlamento rinkimais, kas įtakos mano galva didelį kandidatų skaičių. LiCS turėtų iškelti savo kandidatą ir juo greičiausiai taps A. Zuokas. Novatoriškos idėjos nuvilios balsų. Socialdemokratams iškelti savo kandidatą čia gyvybiškai būtų svarbu. Geriausiai čia D. Grybauskaitės fanatikus viliotų ne V.Blinkevičiūtę, o aktyviausias lietuvių Europarlamentaras J.Paleckis.

Konservatoriai savo kandidato nekels ir greičiausiai kaip Liberalų sąjūdis palaikys D. Grybauskaitę. Kas turėtų sukelti sumaištį rinkėjų galvose, nes tikiu daug kas palaikę D.Grybauskaitę dėl jos krtikos vyriausybei, o čia dabar ji meiliai burkuoja su Lietuvių nemylima vyriausybę. Minus balsų vėl.

Na po tiek skaldymų, jei pasiseks Grybauskaitė galbūt pateks į antrą turą, kuriame pralaimės netradicinių partijų rėmėjų lyderiui. Jo jau nebus nei A.Valinskas, nei Prunskienė, turėtų būti nauja persona non grata, tik reikia dar nedaug palaukti ir žinosime kas.

Reitingus sumažinti Grybauskaitei padės ir dabar visų jau apkalbama antigrybauskaitės kompanija. Nevardinčiau tai šmeižto kompanija, priešingai rinkėjai labiau pažins kandidatę, kurios taip nepažino, kai ji dirbi ten kažkur Europoje. Čia ir gal išslysti koks KGB šešėlis, nauja diskusija dėl 3 metų GYVENIMO (o ne gyvenamosios vietos registracijos) šalyje norint tapti prezidentu. O ir pati dabartinė pretendentė į kandidatus man neatrodo turinti tiek charizmos kiek reiktų valstybės lyderiui, jos retoriniai sugebėjimai prasti. Jau dabar vietoje ją populiarią padariusios griežtos kalbos, ji renkasi kalbėti švelniai, atlaidžiai apie kažkokią valstybę žmonėms. Nežinau ar per visą prezidento rinkimų kampaniją buvo bent vienas kandidatas, kuris to nesakė. Nenuoširdu ir nieko naujo. O juk lietuviai mėgsta balsuoti už kažką naujo..

Views All Time
Views All Time
1528
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

31 − = 25