Dalia Grybauskaitė laimėjo rinkimus

Dalia Grybauskaitė laimėjo rinkimus

Preliminariais duomenimis, prezidente jau pirmajame rinkimų ture išrinkta Europos komisarė Dalia Grybauskaitė. Susumavus rezultatus D.Grybauskaitė surinko 68,17 proc. balsų.

Vos užsidarius rinkimų apylinkėms, kandidatės į prezidentus, Europos komisarės Dalios Grybauskaitės rinkimų štabe sostinės viešbutyje „Artis” pasirodęs jos kandidatūrą remiantis ministras pirmininkas, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovas Andrius Kubilius, pasak jo, „atvyko pasveikinti prezidentės”.

Dieną kandidatė neslėpė vilčių, jog laimėti pavyks pirmajame rinkimų ture ir iki birželio 7-osios laukti neteks.

Straipsniai 1 reklama

Įdomus sutapimas – iš visų kandidatų štabų D. Grybauskaitės pasirinkta vieta yra geografiškai arčiausiai prezidentūros. Štabe jau pasiruošta vaišėms.

Ministras pirmininkas A. Kubilius žurnalistams sakė neabejojąs, kad antro turo neprireiks. „Esu mokęsis fizikos ir matematikos,” – argumentavo premjeras, teigdamas, kad apie pergalę byloja plaukiantys rinkėjų aktyvumo duomenys.

A. Kubilius sakė tiesiog pasveikinęs D. Grybauskaitę ir nieko neaptarinėjęs. Paklaustas, kuriuos iš ministrų yra pasiryžęs paaukoti, A. Kubilius sakė taip klausimo nekeliantis ir siūlė palaukti liepos mėnesio, kol naujoji prezidentė, anot jo, pradės eiti pareigas.

D. Grybauskaitė 23.35 grįžo į rinkimų štabą, kuriame jos laukę rėmėjai prapliupo plojimais. D. Grybauskaitė į klausimą, ar jau laimėjo prezidento rinkimus, atsakė: „Manau, kad taip”. Apie konkrečius politinius žingsnius ir paskyrimus nugalėtoja kalbėti nepageidavo. Ją sveikinęs A. Kubilius taip pat siūlė pirmiausia eiti švęsti.

Dalios Grybauskaitės štabe jau liejasi šampanas ir skamba „ilgiausių metų”.

Dėkodama savo rėmėjams, tarp kurių buvo premjeras A. Kubilius, D. Grybauskaitė sakė, kad tikisi, jog dirbant kartu bent jau nebūsią sunkiau, nei iki šiol. „Tikiuosi, kad dirbdami drauge – susitvarkysinme,”- sakė ji.

Prieš tai Europos komisarė žurnalistams paneigė, jog susirinkusiame rėmėjų būryje galima įžiūrėti jos komandą. Pasak jos, vakaras yra atviras ir susirinko tie žmonės, kurie tiesiog norėjo paremti.

Ji taip pat teigė sieksianti permainų ir pažymėjo, jog rinkimų kampanija esą pasižymėjo nešvariais metodais. „Šie rinkimai buvo ir rodo, kad tie laikai, kuriuose gyvenome iki šiol praeina, purvo lavinos, kurios yra pilamos už pinigus, nebeveikia, ir kad žmonės yra tikrai protingi ir atsakingi, sugeba pasirinkti tai, į ką jie tiki, ir ko jie nori”, – sakė D.Grybauskaitė.

Į Dalios Grybauskaitės švenčiantį štabą jos pasveikinti po vidurnakčio atvyko Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir šios politinės jėgos remta kandidatė Loreta Graužinienė.

Įteikęs laimėjusiai komisarei vienuolika raudonų rožių žiedų V. Uspaskichas palinkėjo pateisinti rinkėjų viltis, kurias jie deda į kiekvienus rinkimus.

Oficialią spaudos konferenciją D. Grybauskaitė surengs pirmadienį, o prezidento inauguracijos ceremonija turėtų įvykti 2009-ųjų liepos 12-ąją.

Views All Time
Views All Time
784
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

83 − = 82