D.Grybauskaitė: „Nesu lesbietė”

Pretendentė į šalies vadovus Dalia Grybauskaitė vakar atsakė į daliai lietuvių ramiai gyventi neduodantį klausimą. Eurokomisarė pareiškė nesanti lesbietė.

Tuštumą užpildo darbu

„Jei klausiate, ar aš lesbietė, ne, nesu”, – vakar surengtoje delfi.lt konferencijoje sakė D.Grybauskaitė.

Straipsniai 1 reklama

Taip ji atsakė į internautės Raselės klausimą, ar tiesa, kad eurokomisarė yra netradicinės seksualinės orientacijos, draugauja su kita moterimi.

Paklausta, kodėl šalia jos nėra gyvenimo draugo ir ar dėl to nejaučianti tuštumos, eurokomisarė atsakė: „Taip susiklostė gyvenimas, tuštumos nėra, gyvenimas labai užpildytas įvairiais darbais.” Vėliau vz.lt konferencijoje dalyvavusi D.Grybauskaitė teigė nepritarianti, kad būtų įteisintos pačios lyties žmonių santuokos. Paklausta, ar neketina įsivaikinti, ji atsakė neatmetanti jokių asmeninės ateities galimybių.

Šį sekmadienį 53 metų sukaktį švęsianti politikė tikino esanti labai užimta, tačiau laisvu nuo darbo metu mėgstanti keliauti, skaityti ir sportuoti.

KGB buvo neįdomi

Per spaudos konferenciją neišvengta ir klausimų apie eurokomisarės praeitį. Vienas internautas domėjosi, ar sparčiai karjerą tarybiniais laikais dariusiai D.Grybauskaitei neteko bendradarbiauti su slaptąja sovietų tarnyba KGB.

„Neturėjau jokių ryšių su KGB. Tarybiniais laikais karjeros sparčiai nedariau. KGB buvau neįdomus egzempliorius, nes studijuodama Leningrado universitete vakariniame skyriuje dirbau eiline darbininke kailių fabrike, kuriame teko dirbti sunkų fizinį darbą stumdant karučius”, – sakė D.Grybauskaitė.

Per daug monopolijų

Kalbėdama apie Lietuvos politikos problemas, eurokomisarė tikino, kad Lietuvos energetikos sektorių būtina demonopolizuoti, o „Leo LT” projekto naudingumu valstybei žada domėtis.

„Projekto „Leo LT” atsiradimas sukėlė daug abejonių dėl jo skaidrumo ir jo naudingumo pačiai valstybei. Į tuos klausimus būtinai reikės atsakyti. Esu įsitikinusi, kad Lietuvos ekonomiką, ypač energetikos sektorių, būtina demonopolizuoti”, – teigė D.Grybauskaitė.

Ji taip pat prasitarė šiuo metu formuojanti komandą, kurią netrukus žada pristatyti. Tačiau kokie žmonės kviečiami į komandą, D.Grybauskaitė neatskleidė.

Rinkimų programą ji žadėjo pristatyti tik tada, kai bus įregistruota kaip kandidatė. „Pirmiausia turiu atlikti visus būtinus formalumus ir surinkti 20 tūkst. palaikančių piliečių parašų”, – tikino D.Grybauskaitė.

Interneto lankytojams pasiteiravus, koks jos požiūris į pasiūlymą griežtinti bausmes, panaikinti senaties terminą ekonominiams nusikaltimams, D.Grybauskaitė tokiam požiūriui iš dalies pritarė.

„Manau, kad yra pernelyg daug landų mūsų įstatymuose, kurie leidžia išvengti atsakomybės už padarytus nusikaltimus, taip pat šlubuoja esamų įstatymų taikymas. Daugeliu atveju būčiau už bausmių griežtinimą ir efektyvesnį esamų įstatymų taikymą”, – sakė pretendentė, kuri, visuomenės nuomonės apklausų duomenimis, turėtų lengvai įveikti konkurentus kovoje dėl prezidento posto.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *