Aslano Maschadovo giminėms atsisakyta išduoti velionio kūną

Aslano Maschadovo giminėms atsisakyta išduoti velionio kūną

Sprendimas dėl to, kur bus palaidotas Aslanas Maschadovas, patikėtas RF Generalinei Prokuratūrai, – taip šiandien pareiškė prorusiškos Čečėnijos vyriausybės premjeras Sergejus Abramovas.

Pasak jo, viskas bus atlikta „griežtai pagal įstatymą“. Abramovas tvirtina, kad teroristų kūnus išduoti giminėms esą, uždraustas dalykas.

Šitoks S.Abramovo pareiškimas nesutampa su pirmojo Čečėnijos Respublikos vyriausybės pirmininko pavaduotojo R.Kadyrovo pareiškimu – jis pranešė, jog atlikus visas juridines procedūras čečėnų lyderio kūnas [pranešime sukilėliai vadinami „separatistais”] laidotuvėms bus perduotas giminėms, jei tie paduos atitinkamą prašymą.

Straipsniai 1 reklama

Priminsime, kad 2002 m. lapkričio mėn. RF Dūma papildė įstatymą dėl asmenų, kuriuos mirtis ištiko „jų teroristinių akcijų vykdymo metu“, laidojimo.

Jame numatyta, kad asmenų, kurių atžvilgiu baudžiamasis persekiojimas dėl dalyvavimo teroristinėje veikloje nutrauktas dėl mirties tokių akcijų metu, atliekamas pagal RF vyriausybės nustatytą tvarką. Įstatyme taip pat numatyta sąlyga, pagal kurią jame minimų asmenų kūnai neišduodami ir jų laidojimo vietos nepranešamos. Įstatymas įsigaliojo po jo oficialaus paskelbimo.

Vertėtų pastebėti, kad nežiūrint to, kad sukilėlių vado kūnas jau atpažintas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, apie įvykį sužinojęs iš FST žinybos vadovo Nikolajaus Patruševo, įsakė atlikti papildomą ekspertizę. Pakartotinis A.Maschadovo kūno atpažinimas šiandien bus atliktas Chankaloje, kur jis bus pristatytas identifikacijai, tuo tarpu operacijos, kuriuos metu jis buvo nukautas, dalyviams jau ruošiamasi kabinti RF valstybinius apdovanojimus. Oficialūs atpažinimo rezultatai, tikriausiai, taps žinomi jau šios dienos vakare.

Pasak kontrteroristinės operacijos štabo atstovo Iljos Šabalkino, „atpažinimas bus vizualus“. Patį Maschadovo žūties faktą patvirtina abi konflikto pusės, tačiau įvykių versijos labai skiriasi.

Views All Time
Views All Time
1672
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

57 − = 51