Apie D.Grybauskaitę purvo bus. O kas jį pils?

Kad jau eurokomisarė Dalia Grybauskaitė pareiškė sieksianti prezidento posto, o tai ne visiems patinka. Įdomu, kas bus pagrindiniai mėšlapiliai, kurie purkš visą juodumą. Turiu galvoje žiniasklaidą.

Iškart pagalvojau, kad juodinant D.Grybauskaitę pirmuoju smuiku gros „Respublikos“ leidinių grupė. Mat jau turi favoritą – Seimo vedėją Arūną Valinską. Nesvarbu, kad leidėjo Vito Tomkaus palankumą buvęs šoumenas nusipirko už pinigus. Senoliai sakydavo, kad už santuoką iš meilės tvirtesnė ta, kuri paremta materialiais dalykais. Užtat dabar A.Valinskas yra tikras, kad turi spaudos tribūną. O gal net bendramintį – V.Tomkų. Šitam irgi galva buvo susisukusi nuo savimeilės, kai buvo sugalvojęs, kad yra vertas aukščiausio valstybės posto – prezidento. Toks tokį pažino. Vadinasi, galima tikėtis, kad „Respublikos“ kompanija ruošia kompromatus, o gal tiesiog fantazijas – ir visa tai liesis laisvai. Artimiausiu metu galima tikėtis bulvarinių „Vakaro žinių“ interviu su Vaidotu ir Aukse Žukais, kurie skelbiasi žiną, kokia D.Grybauskaitės seksualinė orientacija.

Kol kas sunku suprasti, kokios strategijos ir taktikos laikysis „Lietuvos rytas“. Pagal logiką, ant D.Grybauskaitės turėtų varyti kaip ant premjero Andriaus Kubiliaus, konservatorių ir visos valdančiosios koalicijos. Kol kas lryto pozicija santūri. Gal todėl, kad nieko aiškaus dėl D.Grybauskaitės nėra pareiškę socdemai? Tik asmeniškumai: politikos monumentui Algirdui Brazauskui ji patinka, pypkoriui G.Kirkilui – nelabai. Maximiniai turbūt irgi svarsto, kaip naudingiau reaguoti į griežtąją eurokomisarę – loti ar vizginti uodegą. LRT, manau, elgsis analogiškai lrytui, nors pastebėta tendencija „valgyti“ D.Grybauskaitę (V.Rachlevičiaus vedama laida „Versijos“). Esu linkusi manyti, kad lrytas su LRT mašys bjaurią košę.

Straipsniai 1 reklama

„Lietuvos žinių“ pozicija pakankamai aiški, paskaičius redaktoriaus Valdo Vasiliausko komentarą apie miegančią prezidentę, kuri neapsisprendžia ar dalyvauti rinkimuose, tarsi pasakos gražuolė, kurią reikia pabučiuoti, kad pabustų. Tekstas palankus D.Grybauskaitei. O jei lžinios palaiko, panaši pozicija turėtų būti ir BTV, kuriai vadovauja ilgametis V.Vasiliausko bendražygis Romas Mironas. Tada ir Radiocentras. Sumetant į krūvą – visa „Baltomedia“, kurią sudaro šios žiniasklaidos priemonės. Dar plačiau – už D.Grybauskaitę gali būti visa vadinamųjų žurnalistų vanagų kompanija, kaip alfa.lt su Virgiu Valentinavičiumi, kartu su juo – visas LNK kanalas.

O kaip kandidatę į prezidentus pristato populiariausias naujienų portalas delfi.lt? Regis, palankiai. Galbūt saikingai. Bet tikrai ne priešiškai. Apie TV3 neturiu nuomonės. Kaip ir apie „Valstiečių laikraštį“, kuris gali įdaryti įtaką provincijos žmonių pasirinkimui per prezidento rinkimus. Ten tikriausiai bėgs Kazimira Prunskienė palaikymo ieškoti. Tačiau, manau, kad ji tiek gudri, kad tiesiogiai nekonfrontuotų su „varžove“ D.Grybauskaite.

Netrukus pamatysime, kas tie žiniasklaidos purvo geizeriai ir vonios. Ir kaip tas maudynes atlaiko D.Grybauskaitė.

P.S. Politikos apžvalgininkas Artūras Račas, kaip kitados per Valdo Adamkaus rinkiminę kompaniją, abejos, ar D.Grybauskaitė pastaruosius trejus metus gyveno Lietuvoje ir turi teisę būti renkama į prezidento postą.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *