Antikorupcijos komisija domisi „abonentu”

Seimo Antikorupcijos komisija antradienį kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą prašydama informacijos apie „Rubicon Group” juodąją buhalteriją.

„Valstybės institucijoms uždavėme klausimą, kas yra žiniasklaidoje pirmadienį ir antradienį minimas „abonentas” ir kiek pagrįsti yra įvairūs su šiuo asmeniu susiję faktai”, – sakė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Petras Baguška.

Pirmadienį LNK žinios paskelbė iki šiol viešai neskelbtų duomenų, kad įmonių grupė „Rubicon Group” už jai naudingus Vilniaus savivaldybės sprendimus nuo 2001 metų liepos iki 2003-iųjų birželio sumokėjo 2,4 mln. litų, dolerių arba eurų asmeniui, kurį „Rubicon” vadovai tarpusavyje vadina „abonentu” arba „kolega”.

Straipsniai 1 reklama

„Abonento” pravardę LNK televizijai teigė girdėjęs generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis, tačiau jis atsisakė ką nors komentuoti plačiau, nes tai – „jau yra tam tikros aliuzijos į ikiteisminio tyrimo medžiagą”.

Antradienį Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas paskelbė nutaręs privačiai teistis su LNK dėl apšmeižimo.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės pranešimo spaudai, A. Zuoko nuomone, žinių laidos reportažas yra parengtas siekiant sudaryti įspūdį, jog reportaže minimas „abonentas” turėtų būti Vilniaus miesto meras.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *