A.Zuokas sustabdė savo įgaliojimus partijoje

Pirmadienio vakarą Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) valdybos posėdyje partijos pirmininkas Artūras Zuokas sustabdė savo įgaliojimus partijoje. “Aš informavau, kad sustabdau savo įgaliojimus iki rugpjūčio 15 d., valdyba vienbalsiai pritarė mano sprendimui. Mes, o konkrečiai aš, nenorime būti gelbėjimosi ratu ūkio ministrui Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui, ir norime, kad prezidentui būtų lengviau jį vertinti”, – po posėdžio sakė A.Zuokas.

Vilniaus meras tikisi, kad iki rugpjūčio 15 d. teisėsaugos institucijoms užteks laiko patvirtinti arba paneigti tai, kas jau keli metai sklando kaip gandai.

Apie galimybę atsistatydinti iš mero posto A.Zuokas kol kas nekalba. “Mero klausimo mes nelietėme, tai yra savivaldos reikalai, taip pat yra pagrindinių partijų ir frakcijų seniūnų išreikštas palaikymas”, – sakė A.Zuokas.
Vilniaus tarybos sekretorius Žilvinas Šilgalis taip pat sakė, kad Vilniaus taryba yra išreiškusi savo poziciją dėl A.Zuoko ir su juo ketina dirbti vilniečių labui.

Straipsniai 1 reklama

Laikinuoju Liberalų ir centro sąjungos pirmininku paskirtas Vytautas Bogušis. “Pirmininko buvo tokia valia, toks noras ir toks pageidavimas suspenduoti savo veiklą kaip partijos pirmininko. Mano galva, kad partijos lyderis žengtų tokį žingsnį – tai pirmas atvejis Lietuvoje”, – sakė V.Bogušis.

LiCS lyderis, sostinės meras Artūras Zuokas po praėjusią savaitę išsakytos prezidento Valdo Adamkaus kalbos, kurioje netiesiogiai išreikštas nepasitikėjimas juo, buvo užsiminęs apie galimybę pasitraukti iš partijos pirmininko posto. Tačiau teigė, kad tam reikia partijos vadovybės patarimo.

„Nebenoriu būti tam tikru skydu, gelbėjimosi ratu, kuris dabar tarytum mestas Viktorui Uspaskichui. Man šita situacija ne tik kaip merui ir partijos pirmininkui, bet ir kaip piliečiui nepatinka. Natūralu, kad prezidentas savo kalboje dėl objektyvių ir subjektyvių priežasčių man iškėlė didesnius kriterijus”, – praėjusią savaitę teigė A.Zuokas.

Views All Time
Views All Time
813
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

99 − = 96