| | |

A.Zuokas sugrįžo vadovauti partijai

Vilniaus meras Artūras Zuokas pirmadienį vykusiame Liberalų ir centro sąjungos (LCS) valdybos posėdyje netikėtai pareiškė atstatantis įgaliojimus sąjungos pirmininko poste. “A.Zuokas atėjo, pasakė, jog atstato savo įgaliojimus, ir valdyba tam pritarė”, – BNS sakė LCS pirmininko pavaduotojas Algis Čaplikas.

“Pasitarus su partijos kolegomis, priimtas ryžtingas sprendimas toliau vadovauti partijai”, – BNS apie savo įgaliojimų atstatymą sakė pats A.Zuokas.

Anksčiau A.Zuokas buvo pareiškęs, jog sustabdo įgaliojimus iki rugpjūčio 15 dienos. Tokį sprendimą jis priėmė po viešos prezidento Valdo Adamkaus kritikos.

Straipsniai 1 reklama

LCS lyderio teigimu, jis buvo kritikuotas dėl konfliktų su ūkio ministru Viktoru Uspaskichu, o pastarajam pasitraukus iš posto, ši istorija “nebeturi prasmės”.

Gegužę per televiziją transliuotoje kalboje V.Adamkus paragino tiek V.Uspaskichą, tiek A.Zuoką priimti “atitinkamus sprendimus” kaip netekusius valstybės vadovo ir visuomenės pasitikėjimo.

Prieš A.Zuokui atstatant savo įgaliojimus pirmadienį vykusiame valdybos posėdyje buvo priimtas sprendimas pašalinti iš partijos vieną pagrindinių A.Zuoko oponentų parlamentarą Kęstutį Glavecką.

K.Glaveckas ir dar keturi Liberalų ir centro frakcijos nariai praėjusią savaitę pareiškė suspenduojantys savo narystę, kol iš partijos pirmininkų nepasitrauks prezidento Valdo Adamkaus pasitikėjimą praradęs A.Zuokas.

“K.Glaveckas buvo pašalintas už tai, kad nevykdė partijos institucijų sprendimo, ignoravo Etikos ir procedūrų komisijos kvietimus”, – BNS paaiškino į postą sugrįžęs partijos pirmininkas.

Kitų keturių liberalcentristų – Petro Auštrevičiaus, Gintaro Šileikio, Vytauto Čepo ir Vytauto Grubliausko – narystę partijoje valdyba paliko suspenduotą iki atskiro jos nutarimo.

K.Glaveckas BNS prognozavo, jog prasidės partijos byrėjimas. Anksčiau jis neatmetė galimybės kurti naują partiją.

A.Zuokas anksčiau atmetė raginimus pasitraukti tiek iš partijos pirmininkų, tiek iš Vilniaus merų, nepaisant ant jo kritusio korupcijos šešėlio.

LNK televizija paskelbė neva “Rubicon group” “juodosios buhalterijos” įrašus, iš kurių matyti, jog už verslininkams palankius sostinės savivaldybės sprendimus bendrovė mokėjo pinigus asmeniui, vadinamam “abonentu” arba “kolega”.

A.Zuokas kategoriškai atmetė prielaidas, jog jis galėjo būti tas asmuo. Tuo tarpu iš sostinės vicemero pareigų atsistatydinęs konservatorius Kęstutis Masiulis pareiškė neabejojantis, jog “abonentas” yra dabartinis Vilniaus meras.

Generalinė prokuratūra taip pat yra apskundusi Aukščiausiajam Teismui žemesnės instancijos teismo nuosprendį išteisinti A.Zuoką ir įmonių grupės “Rubicon group” atstovus dėl įtarimų papirkus Vilniaus tarybos narį Vilmantą Drėmą prieš mero rinkimus 2003 metų pavasarį.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *