A.Kubilius: A.Zuokas žengė pusę žingsnio

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas, susistabdydamas savo kaip partijos vadovo įgaliojimus, žengė tik pusę žingsnio, – taip Eltai pirmadienį teigė liberalcentristų partnerės opozicijoje Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius.

„Pusė žingsnio padaryta teisinga linkme, bet tik pusė”, – pažymėjo konservatorius. – Manau, kad Prezidentas, kalbėdamas apie nepasitikėjimą, turėjo omenyje ministrą ir merą, o ne partijų pirmininkus”, – sakė A. Kubilius.

Paklaustas, ar Vilniaus miesto tarybos nariai konservatoriai neketina inicijuoti sostinės mero A. Zuoko atstatydinimo, A. Kubilius sakė, kad liberalcentristams reikia šiek tiek laiko priimti radikalesnius sprendimus. „Bręsta teisingi jų sprendimai, tik juos reikia paskatinti”, – sakė A. Kubilius, tačiau pridūrė, kad konservatorių „laikas – ne begalinis”.

Straipsniai 1 reklama

Pasak A. Kubiliaus, Tėvynės sąjungos prezidiumas šios savaitės pabaigoje arba kitos savaitės pradžioje ketina apsvarstyti sostinės taryboje susidariusią situaciją ir apsispręsti, kaip elgtis toliau.

Liberalcentristai tokią A. Kubiliaus kritiką pavadino „savanaudiškais partiniais interesais”. „Manome, kad Liberalų ir centro sąjungos moraliniai kriterijai kur kas aukštesni nei Andriaus Kubiliaus ir Viktoro Uspaskicho”, – Eltai sakė Seimo liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Paklaustas, kurie konkrečiai konservatorių lyderio moraliniai kriterijai jam užkliuvo, parlamentaras nurodė „siekį sugriauti dešiniųjų jėgų vienybę”.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *