A. Kubiliaus Vyriausybės Kalėdinė „dovana” Lietuvai – diržas ant paprastų jos žmonių kaklo

Panaikinta neapmokestinamų pajamų dalis daugiau kaip 1050 litų uždirbantiems asmenimis, dešimtadaliu didesni naftos produktų ir alkoholio akcizai, nubraukti vaiko pinigai daugiau kaip 3150 litų uždirbančiai dviejų suaugusių, turinčių vieną vaiką, šeimai, mokestis už lengvuosius automobilius juridiniams asmenims, beveik šeštadaliu brangesnės keleivių pervežimo paslaugos, spaudos leidiniai ir bilietai į muziejus ir koncertus – tai tik dalis iš Kalėdinio A. Kubiliaus Vyriausybės „dovanų” rinkinio Lietuvos žmonėms.

„Vertinant Seimui pateiktus įstatymų projektus, pagal kuriuos bus įgyvendinama taip vadinamos permainų koalicijos vadinamoji antikrizinė programa, galima be jokio krislo abejonės konstatuoti, kad, kaip mes anksčiau jau nuogąstavome, jie yra mažiausias pajamas šiandien gaunančių ir rytoj gausiančių žmonių apiplėšimo planas”, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

Partijos lyderio teigimu, valdančiųjų partijų planų nuošalėje paliko prekybos ir energetikos monopolininkai. Jų atžvilgiu Vyriausybė neketina imtis jokių drastiškų žingsnių. „Jeigu šiandien iš energetiką valdančių „Leo” savininkų būtų pareikalauta sumokėti tikrąją vertę už pusvelčiui pasiimtas elektros perdavimo įmones, tai jokia mokesčių našta nekristų ant Lietuvos žmonių galvų” , – tvirtino partijos Tvarka ir teisingumas vadovas, Prezidentas R. Paksas.

Straipsniai 1 reklama

Pasak politiko, reikėtų daug rimčiau svarstyti ir kitą galimą krizės padarinių sušvelninimo būdą: skolinimąsi iš Tarptautinio valiutos fondo. „Manau, kad net ir po arogantiškų šiandieninio premjero A. Kubiliaus pareiškimų, kad Lietuvai nėra reikalo skolintis, reikėtų labai rimtai svarstyti paskolos iš Tarptautinio valiutos fondo galimybes, nes į Lietuvą ateinančio sunkmečio našta bus ne pagal pečius paprastiems Lietuvos žmonėms. O stambiam verslui, monopolijoms ta našta net nekraunama. Ir pati Vyriausybė linkusi pinigus švaistyti – milijonai Valdovų rūmams, ministerijų rekonstrukcijoms, remontams ir naujoms statyboms. Ne žmonėms reikia diržus veržtis, bet diržu tokiai Vyriausybei per vieną vietą reikia kuo greičiau uždrožti”, – naujo ministrų kabineto pateiktą antikrizinių įstatymų paketą vertindamas sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *