Jei ką nors pjaustant virtuvėje atšipo peilis ir po ranka nėra galąstuvo, peilį greitai galima pagaląsti į puodelio ar lėkštės apačią.

Austrių geldeles lengviau atidarysite, jei į geldelių tarpus įlašinsite citrinos sulčių.

Jei norite, kad kepama žuvis apskrustų, prieš kepdami gerai nusausinkite ją servetėle.

Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepant pamirkysite ją piene, po to apvoliosite miltuose ir kepsite stipriai įkaitintame aliejuje

Šviežią žuvį būtina pagaminti ir suvalgyti tą pačią dieną.

Jei šviežią mėsą užšaldėte, prieš gaminant būtina ją lėtai atitirpinti. Lėtai atitirpinta mėsa nepraras gerųjų savybių.

Jei ruošiatės kepti kepsnį, tai prieš kepant pabarstykite tik maltais pipirais, o druską berkite po kepimo.

Mėsą muškite ant šaltu vandeniu suvilgytos lentos nes sausas medis sugeria mėsos sultis.

Jei valote šaldymo kamera ir norite, kad išimta mėsa ilgiau neatšiltu, suvyniokite ją į actu suvilgytą audeklą.

Kotletai bus sultingesni, jei prieš kepant juos pamirkysite kiaušinio plakinyje ir apvoliosite džiūvėsėliuose.

Kotletus galima kepti ir orkaitėje be riebalų kartu su bulvėmis.

Termiškai apdoroti svogūnų laiškai praranda savo skonį, naudokite juos tik šaltiems patiekalams, o į karštus patiekalus berkite prieš patiekiant.

Švieži krapai taip pat praranda savo aromatą verdant arba kepant, tad juos geriausia dėti į jau išvirusią sriubą ar iškeptą kepsnį.

Salotų lapus gardinti padažais rekomenduojama tik prieš patiekiant ant stalo, kad lapai nepermirktų ir neprarastų traškumo.

Prinokusio avokado vita kur buvo kotelis turi būti minkšta, gerai prinokęs avokadas gali būti ir pajuodęs.

Neprinokusį avokadą galima prinokinti nakčiai palikus užpiltą miltais.

Views All Time
Views All Time
2209
Views Today
Views Today
1
0 0