Agurkai pasižymi gydomosiomis ypatybėmis: mažina žarnyno skausmus, varo šlapimą, skatina tulžies sekreciją. Sergant viršutinių kvėpavimo takų katarais rekomenduojama gerti grynas agurkų sultis arba jas maišyti su medumi. Geriama po 2 – 3 šaukštus 3 kartus per dieną…

Agurkai pasižymi gydomosiomis ypatybėmis: mažina žarnyno skausmus, varo šlapimą, skatina tulžies sekreciją. Sergant viršutinių kvėpavimo takų katarais rekomenduojama gerti grynas agurkų sultis arba jas maišyti su medumi. Geriama po 2 – 3 šaukštus 3 kartus per dieną. Be to, šitaip geriant, gydomi odos išbėrimai, bronchitas, kosulys, jų duodama karščiuojantiems ligoniams.

Agurkai daro tegiamą poveikį sergant širdies ligomis, ateroskleroze, hipertonine liga, inkstų, kepenų ligomis. Uždėjus ant kaktos žalių agurkų žievelių, sumažėja galvos skausmai.

Kad ilgiau išsilaikytų švieži agurkai, sudėkite į plokščią emaliuotą indą ir laikykite žemutinėje šaldytuvo lentynėlėje. Kitas būdas: jeigu agurkus panardinsite į vandenį žemyn nuskinta „virkštele“, tai jie bus švieži keletą dienų.

Jeigu norite ilgai išlaikyti raugintus agurkus nehermetiškai uždengtuose indeliuose, tai į sūrymą įpilkite vynuogių acto ir truputį degtinės (10 litrų vandens – 500 gr. druskos, 1 stiklinė acto ir 150 degtinės).

Rauginti agurkai bus skanesni ir ilgiau išsilaikys, jei į sūrymą įbersite truputį sausų garstyčių. Jos apsaugo agurkus nuo pelėsių. Sūrymo paviršių pabarstykite sausais garstyčių milteliais, tuomet neatsiras pelėsių.

Jeigu indo paviršių pridengsite stambiai tarkuotais krienais ar krienų lapais, rauginti agurkai neapsitrauks pelėsiais.

Apipelijusius raugintus agurkus nuplaukite sūriu vandeniu, sudėkite į švarų indą ir apipilkite naujai paruoštu stipresniu sūrymu.

Jeigu rauginti agurkai ilgainiui įgijo nemalonų kvapą, tai į statinę įdėkite keletą pjaustytų žalių cukrinių runkelių. Po 2 – 3 dienų nemalonus kvapas išnyks.

Labai skanūs konservuoti agurkai, paruošti su raudonaisiais serbentais, ar jų sultimis (150 g. litriniam stiklainiui).

Nelaikykite agurkų kartu su obuoliais: dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.

Kad agurkai būtų nekartūs, nulupkite jų odelę ir keliom minutėm pamerkite į pasaldintą pieną. Po to nuplaukite šaltu vandeniu.

Pernokusių agurkų neišmeskite. Surambėjusią odelę nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Puseles farširuokite bet kokiomis salotomis, arba panaudokite grožio procedūroms: agurkų žievelėmis pateptas veidas iškart atsigaus, pažvalės, pagražės.

Raugdamos agurkus, sudėkite juos eilėmis, o ne sumeskite , kaip papuola. Kai kurios šeimininkės žiemai ruošia agurkus su obelų lapais (geriau tinka laukinių obelų, arba obelų, kurių rūgštūs vaisiai). Lapus klokite ant stiklinio dugno. Skanaus! Grožio klubas.

Views All Time
Views All Time
2745
Views Today
Views Today
1
0 0