Tyrėjų naktis Europoje 2009

Tyrėjų naktis Europoje 2009

Tyrėjų naktis Europoje 2009

Pradžia:
2009-09-25 18:00

Pabaiga:
2009-09-26 00:00

Straipsniai 1 reklama

Kviečiame į mokslo šventę „Tyrėjų naktis – 2009” Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto Molėtų astronomijos observatorijoje. „Tyrėjų naktis – 2009”, tai šventė, kurios tikslas – arčiau supažindinti visuomenę su greta jų dirbančiais mokslininkais, suprantamai ir patraukliai paaiškinti jų atliekamų tyrinėjimų ir ieškojimų esmę ir naudą visuomenei, parodyti, kad ir mokslininkai randa laiko pramogoms ir poilsiui. Šį vakarą daugelio Europos šalių gyventojai lankysis mokslinėse laboratorijose ir observatorijose, stebės mokslinius eksperimentus arba patys bandys juos atlikti, diskutuos su mokslininkais. Visą Europą apimančio, renginio dalis vyks ir Lietuvoje – Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslininkai surengs Astronomijos Šventę visuomenei. Dalyviai galės susitikti ir pabendrauti su astronomais ir fizikais, prisiliesti prie Visatos paslapčių ir pažvelgti į jos gelmes. Renginio vieta, VU TFAI Molėtų astronomijos observatorija.

Renginio vieta: VU TFAI Molėtų astronomijos observatorija

Renginio laikas: rugsėjo 25 d. (penktadienis) 18:00.

Paskaitos:
Astronomai skaitys paskaitas nuo 18:00 iki 23:00. Paskaitos nebus itin paprastos, dėl to rekomenduojamos besidomintiems vyresnių klasių mokleiviams, studentams ir kitiems suaugusiems lankytojams.

Teleskopai:
Dalyviams astronomai parodys teleskopus bei pademonstruos kitus prietaisus kuriais vykdo tyrimus (nuo 19:00 iki 01:00). Esant geram orui gal būt parodys keletą objektų danguje. Šalia bus astronomų mėgėjų teleskopų, kuriais visi dalyviai galės pažvelgti į dangaus platybes. 

Prašome
užsiregistruoti internetu bei atvykti 15 min. anksčiau registracijos laiko. Observatorijoje, sutikrinus registraciją, gausite leidimus į paskaitas ir teleskopų bokštus bei visą reikalingą informaciją

Views All Time
Views All Time
7255
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

43 + = 44