Po Pirmojo pasaulinio karo Biržų alaus darykla buvo sugriauta, paskutinysis grafas Alfredas Tiškevičius išvažiavo kaip Lietuvos Respublikos pasiuntinys į Londoną. Alaus gamyba užsiėmė buvęs jo patikėtinis ir įgaliotinis Biržuose Petras Variakojis, vėliau daryklą iš grafo perpirkęs. 1923 metais alaus darykla jau pradėjo veiklą ir per metus pagamindavo per milijoną litrų alaus. Tradiciškai buvo daromas tamsus ir stiprus alus: „Porteris“, „Juodasis“, „Stiprusis“, „Biržų“, „Stalo“. Biržų alus netrukus Lietuvoje išsikovojo rinką: jis buvo vežamas į Kauną, Panevėžį, kitus didesnius miestus.
Dar vėliau, keičiantis valdžioms, alaus darykla buvo nacionalizuota, tačiau senąsias geriausio alaus gamybos tradicijas Biržų aludariai išsaugojo. Nuo Biržų kilęs B.Dauguvietis alaus darymo tradicijas ir „magiją“ puikiai ir šmaikščiai pavaizdavo „Žaldokynėje“.

Views All Time
Views All Time
1353
Views Today
Views Today
1
0 0