“Žvalgybų intrigos Lietuvoje (1994 – 2006)” – jau knygynuose !

“Žvalgybų intrigos Lietuvoje (1994 – 2006)” – populiariausių knygų dešimtuke užėmė 1-ąją vietą

Specialiųjų tarnybų temomis besidominčius skaitytojus šiandien sunku nustebinti. Knygynų lentynos lūžta nuo KGB, MI 5 ar “Mossad” karininkų, agentų, bendradarbių prisiminimų. Tačiau ši knyga išsiskiria iš panašaus pobūdžio leidinių.

Lietuvos skaitytojus ji turėtų sudominti vien dėl to, kad čia analizuojama mūsų šalies žvalgybų veikla. Pagrindiniai knygos herojai – tai mūsų žvalgybininkai, mūsų politikai, mūsų žurnalistai, dalyvaujantys sudėtinguose žvalgybiniuose žaidimuose.

Ši knyga, manome, bus įdomi dar ir dėl to, kad joje pasakojama būtent apie šių dienų įvykius. Čia analizuojamos konkrečios žvalgybų intrigos Lietuvoje. Knygos autoriai pateikia savo versijas apie kai kuriuos vos kelerių metų senumo įvykius, vertina šiandien specialiosiose tarnybose dirbančius ar dar visai neseniai ten dirbusius pareigūnus.

Straipsniai 1 reklama

Čia daug vietos skiriama su Lietuvos karine žvalgyba ir kontržvalgyba susijusiems asmenims. Ypatingas dėmesys Antrojo departamento pareigūnams – ne atsitiktinis. Knygos autoriai: šešerius metus karinėmis temomis intensyviai rašęs žurnalistas Gintaras Visockas bei karinėje žvalgyboje ir kontržvalgyboje penkerius metus dirbęs Kęstutis Kaminskas.

Knygoje esama įžvalgų, kurių vienareikšmiškai vertinti neįmanoma. Žvalgyba – sudėtingas žaidimas. Čia nelengva pasakyti, kur juoda, o kur – balta. Knygoje nėra numylėtinių. Joje neliaupsinama nė viena pusė – nei proamerikietišką, nei prorusišką poziciją ginančios jėgos. Knygos autoriai atvirai, nevengdami kritiškai pažvelgti net ir į didžiausius autoritetus, pavyzdžiui, generolą Joną Kronkaitį, svarsto, kodėl Rusijos specialiosios tarnybos, veikdamos NATO ir Europos Sąjungai priklausančioje Lietuvoje, nesutinka deramo pasipriešinimo.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *