Tarptautinis rytietiškų šokių festivalis „Rytų žvaigždė 2006” Visagine

2006 m. rugsėjo 30 d. jaunimo kultūros centre „Orbita” (Visagine) įvykęs tarptautinis festivalis „Rytų žvaigždė 2006” nustebino ne tik programos įvairove, bet ir puikiu organizatorių darbu. Mūsų nuomone, tai geriausiai organizuotas renginys, kuriame iki šiol teko dalyvauti. Po beveik tris valandas trūkusios kelionės iš Kauno į Visaginą buvome pasitikti maloniai, su šypsenomis – pasijutome ypatingais svečiais. Iš karto buvome nuvestos į tik mums skirtą pakankamai erdvų persirengimo kambarį (kurį, tiesa, paskui teko draugiškai pasidalinti su dviejų Vilniaus kolektyvų šokėjomis). Vėliau nuskubėjome apžiūrėti scenos. Likus dviems valandoms iki renginio pradžios, jaukioje salėje svečių jau laukė užkandžiais ir gėrimais nukrauti stalai.

Pradžioje į sceną pakviesti visų dalyvaujančių šokių kolektyvų atstovai buvo pasveikinti aplodismentais, o renginys prasidėjo nuo raiškiai skaitomos poetinės įžangos, kuri suteikė vakarui arabiško jausmingumo, paslapties bei išbaigtumo.

Kadangi Visagine gyvena daugiau rusų tautos atstovų nei lietuvių, visas renginys buvo vedamas rusų kalba, kas šiek tiek sutrukdė kelioms mūsų šokėjoms, nes jos negalėjo suprasti eilių lydėjusių kiekviena šokį.

Straipsniai 1 reklama

Renginio vedėjo skaitomomis eilėmis išaukštintus šokėjų klubų judesius stebėjo scenos pakraštyje įsitaisęs, smagiai nusiteikęs „sultonas“ kartu su keliomis savo „žmonomis“. Pasibaigus pirmajai daliai, turėjome progos ir pačios prisidėti prie renginio, įnešdamos specialiai paruoštą plovą.

Buvo įdomu stebėti labiausiai Kaune paplitusią šokių su lazdomis „madą“. Šiame festivalyje tokius šokius pristatė beveik visų klubų atstovės. SAIDI (kaimo) stilių paįvairino rimtesni visaginiečių šokiai su žvakėmis bei jumoristinis šokis su arkliu. Latvių šokėjos iš „Karinedance“ sužavėjo stilių įvairove: žiūrovai galėjo įvertinti ne tik tradicinį pilvo šokį, bet ir armėniško, čigoniško bei indiško šokio improvizacijas. Per pertraukas tarp pasirodymų, grojant muzikai, į salę šokti susirinkdavo ne pavienės šokėjos, bet daugiau nei pusė vakaro svečių. Galima sakyti, kad visaginiečiai nušluostė nosį didžiųjų miestų publikai – jie tikrai moka linksmintis!

Vakaro pabaigoje kiekvieno klubo vadovės bei atstovės buvo apdovanotos simbolinėmis dovanėlėmis, o vėliau visų laukė siurprizas – originalus, energingas ir kartu nuostabiai plastiškas renginį organizavusių visaginiečių klubo „Habibi“ šokėjų šokis. Nors renginys trūko ilgiau nei keturias valandas, linksmi bei patenkinti vakaro svečiai nepradėjo skirstytis iki pat vakaro pabaigos, o pabaigoje linkėjo, kad šis Visagino festivalis taptų tradiciniu, galbūt ir kasmetiniu renginiu. Bravo organizatorėms!!!

Views All Time
Views All Time
2962
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

68 − 63 =