PRIMAL FEAR – naujas power metal standartas

Kai tik kalbama apie geriausias Europos metalo grupes, kalba iškarto pakrypsta link PRIMAL FEAR. Jei jūs taip nemanote – štai keletas faktų: debiutinis albumas „Primal Fear” debiutavo Vokietijos chart'uose 48 vietoje 1998-ųjų kovą. Antrasis albumas – „Jaws Of Death” -1999-ųjų birželį debiutavo 49 pozicijoje. Ir tai, verta pabrėžti, pakankamai didelis pasiekimas, nes tuo metu rinka jau buvo perpildyta naujais albumais, ypač heavy metal scenoje. Tuo pačiu metu įvykęs buvęs pasaulinis turas buvo ypač sėkmingas. Visur, kur tik koncertavo grupė, bilietai buvo išparduoti iškart, ypatingai – Brazilijoje, Ispanijoje, Italijoje ir Japonijoje, galima sakyti, prasidėjo netgi „masinė PF isterija” :). Taip pat viskas buvo ir Vokietijoje – perpildyti klubai, nustebę ir pritrenkti metalo fanai, kurie negalėjo suprasti, kas per griaustinis griaudžia virš jų galvų. Ralf Scheepers'ui (vokalas), Mat Sinner'iui (bosinė gitara ir vokalas), Stefan Leibing'ui ir Tom Naumann'ui (gitaros) bei būgnininkui Klaus Sperling'ui pavyko sukurti vienos karščiausių pasaulio „live” grupių ivaizdį.

Po „Jaws of Death” turo grupei teko ieškotis ko nors, kas galėtų pakeisti Tom Naumann'ą. Ir kaip visada, išeitis buvo netoliese. Henny Wolter (buv. Thunderhead), pasirodė idealiai tinkąs PRIMAL FEAR.. Ne vien dėl to, kad jis buvo geras PF draugas, jis taip pat yra pripažįstamas ir kaip vienas geriausių metalinės muzikos gitaristų bei kompozitorių. Naujieji PF pradėjo nuo anšlaginio koncerto jų gimtąjame mieste Esslingen'e – tam, kad įrodytų naujos grupės sudėties kokybę. Ir tai buvo vienas geriausių koncertų PF istorijoje! Esant tokios pakiliai nuotaikai PF pradėjo kurti naujas dainas „Nuclear Fire” albumui. Rezultate -sunkiausias ir stipriausias grupės albumas iki šiol.
Pats pirmasis minėtojo albumo gabalas -„Angel in Black” – taip pat ir jų pirmasis videoklipas. Perklausius dainą, iškart pasidaro aišku, kad PRIMAL FEAR nelinkę daryti jokių kompromisų su taip vadinamuoju mainstream'u. Tipiniai PF bruožai – tokie, kaip dvigubi gitarų solo, žudikiški riff'ai ir galingas vokalas – padaro „Angel in Black” klasikiniu kūriniu, kuris visada būna vienas iš jų gyvo pasirodymo hitų.

Kombinacija Stefan/Henny – turbūt vienas geriausių gitarų duetų metalinėje scenoje, galingasis būgnininkas Klaus Sperling'as ir bosistas Mat Sinner'is paverčia dainas kaip „Nuclear Fire”, „Kiss Of Death”, „Eye of an Eagel” ir galingąjį „Now Or Never” pritrenkiančiais superhitais. Jei kažkas vis dar netiki, kad Ralf Scheepers'as yra puikus vokalistas, tas bus įtikintas, jei tik perklausys „Nuclear Fire”. Ralf'as dar nėra dainavęs tokiu tiesiog „galingu” būdu, kokį jūs išgirsite albume. Taip pat Ralf Scheepers / Mat Sinner priedainiai dar niekada nebuvo tokie galingi, kaip naujajame albume. Baladėje „Bleed For Me” (viena mano mėgstamiausių dainų 🙂 ) Ralf'as irodo, kad jis gali dainuoti taip emocionaliai, kaip niekas kitas. Ši daina įeis į metalo istoriją kaip viena iš DIDELIŲ baladžių. Sukurtas „House Of Music” įrašų studijoje Winterbach'e „Nuclear Fire” albumas sukuria naujus garso kokybės standartus. Dar niekada metalinės muzikos albumas nebuvo kuriamas taip galingai, kaip šis. „Nuclear Fire” įėjo į 4 chart'us: Vokietijoje 37 vieta, Italijoje 71 vieta, Šveicarijoje 77 vieta ir Japonijoje 23 vieta !!! Po albumo pasirodymo Europoje vykęs turas buvo labai sėkmingas. PF grojo dešimtyje šalių, pilnose auditorijose ir perpildytuose klubuose kartu su grupėmis CHILDREN OF BODOM M ir SACRED STEEL. Vaikinų pirmasis vizitas į JAV buvo „Metal Meltdown” festivalis Niu Džersyje (New Jersey) ir vėliau tais pačiais metais vykęs legendinis „Milwaukee Metalfest”, kuriame PF buvo „Šeštadienio Hitas”, į jų koncertą buvo parduota daugiausiai bilietų. Bet nereikia pamiršti ir Europos – „Open Air” festivalių: „Gods of Metal”(Italija), „Bloodstock”(Anglija), „Graspop”(Belgija), „Wacken”(Vokietija) ir „Summer Breeze”(Vokietija). Wacken'o šou buvo nufilmuota ir bus pagrindas pirmo PF DVD, kuris bus išleistas 2003-iaisiais. Dabar grupė pabaigė savo 4-ą albumą „Black Sun”. Naujos dainos yra įspūdingos kaip niekad – „We Go Down”, „Lightyears from Home” ar „Black Sun” tikrai nenuvils jūsų, paliks įspūdį savo nevaržoma jėga, kuri yra 100% grynas heavy metal ir 100% grynas PRIMAL FEAR. „Black Sun” įėjo į Vokietijos chart'us 55 pozicijoje ir atvertė naują puslapį PRIMAL FEAR sėkmės knygoje!

Straipsniai 1 reklama

http://www.primal-fear.tk – oficialus Lietuviškas fanų puslapis

pagal www.primalfear.de parengė SStorm

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *