Poilsis pas senelius

Poilsis pas senelius

Gyveno viena šeima: tėvas, motina ir dukra. Gyeno jie mažame mieste. Dukra vardu Liusia mokėsi penktoje klasėje ir buvo labai protinga mergaitė. Vieną kartą tėvai su dukra atvažiavo pas senelius pailsėti. Senelis ir senelė gyveno dideliame mieste. Liusia anksčiau niekada nebuvo buvusi dideliame mieste. Kada tėvai išvažiavo namo, Liusia liko pas senelius.

Vieną kartą, kada Liusia su seneliais vaikščiojo parke, pamatė Vokietijos cirko palapinę. Ir, žinoma, mergaitė norėjo nueiti į cirką, bet senelė neturėjo pinigų. Ir mergaitė nusprendė patekti į cirką be bilieto. Vos tik spėjo seneliai pasisukti į kitą pusę, Liusia pabėgo į cirką. Mergaitė praėjo pro kontrolierių, bet ją pamatė cirko direktorius. Tai buvo didelis ir piktas žmogus. Jo vardas buvo Hansas. Kada vaidinimas pasibaigė, jis pagavo Liusią ir nunešė ją į savo kabinetą. Ten jis pradėjo gąsdinti ją ir pasakė, kad ji dirbs cirke tris šimtus trisdešimt dienų, nes ji neužmokėjo už bilietą.

Tuo metu seneliai ieškojo Liusės parke, bet, deja, nesurado.

Straipsniai 1 reklama

Netrukus cirkas išvažiavo į kitą miestą. Liusia tapo Hanso tarnaite. Hansas buvo piktas burtininkas, ir nužudyti jį galėjo tik tas, kas jį užbūrė. Jo niekas cirke nemylėjo, bet labiausiai jo nemėgo beždžionė Pingu. Tai buvo ne tikra beždžionė, o mažas berniukas, kurį užbūrė Hansas. Pingu norėjo padėti Liusiai, juk jeigu jie nužudytų Hansą, jis taptų berniuku, o Liusia atgautų laisvę. Ir jie sugalvojo planą, kaip nužudyti Hansą. Rytą Liusia atėjo pas Hansą ir pasakė, kad vienas liūtas padvėsė. Hansas nuėjo pažiūrėti. Ir iš tikrųjų – bejausmis liūtas gulėjo narve. Bet jis buvo gyvas, tik apsimetė miręs. Ir kai tik Hansas įėjo į narvą, liūtas puolė ir prarijo jį.

Ir tuoj pat Pingu tapo berniuku, o Liusia laisva. Liusia grįžo namo ir daugiau niekada neėjo į cirką be bilieto, o berniukas Pingu tapo liūtų dresuotoju.

Jevgenij Osipov

Views All Time
Views All Time
2606
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 8 = 1