Pirmoji nuodėmė

Original Sin

Leiskis sugundomas

erotinis trileris
Režisierius: Michael Cristofer
Scenarijaus autorius: Cornell Woolrich (pagal jo romaną „Waltz Into Darkness”), Michael Cristofer
Prodiuseriai: Denise Di Novi, Kate Guinzburg, Carol Lees
Vaidina: Antonio Banderas, Angelina Jolie, Joan Pringle, Allison Mackie, Thomas Jane, Jack Thompson, Cordelia Richards, James Haven Voight, Viggo Mortensen
Muzika: Terence Blanchard
Sukurta: Prancūzija, JAV (2001)
Trukmė: 116 min. (1 val. 56 min.)
Originalo kalba: anglų, vokiečių, japonų, lotynų, ispanų
Premjera Lietuvoje 2001 m. lapkričio 2 d.

Straipsniai 1 reklama

„Iki šiol aš niekuomet nevaidinau visiškai nuoga. Niekuomet nesiryžau padaryti nei pusės to, ką pamatysite šiame filme”, – Angelina Jolie.

Vienoje ispanų patarlėje sakoma – „Žmogus, kuris niekada nieko netrokšta, yra nenugalimas”. Šiam populiariam pasakymui galioja viena išimtis. Jeigu tas žmogus įsimyli, tai akimirksniu tampa toks pat pažeidžiamas, kaip riteris be ginklų ir šarvų.

1880-ųjų Kuba. Verslininkas Luisas Vargasas (akt. Antonio Banderas) turi beveik viską, ką įmanoma turėti žmogui. Jis gražiai ir patraukliai atrodo, yra labai įtakingas ir žinomas visuomenėje bei valdo nesuskaičiuojamai didelius turtus. Jo širdis trokšta tik vieno – merginos, kuri paįvairintų vienišiaus gyvenimą, paguostų sunkiomis akimirkomis ir kiekvieną dieną su meile lauktų namuose po darbo dienos pareinančio vyro. Luisas Vargasas nepasižymi dideliu išrankumu, todėl į Amerikos laikraštį pateikia skelbimą, kad ieško nebūtinai gražios ir inteligentiškos merginos, kuri norėtų ištekėti už nepažįstamo žmogaus.

Greitai jis sulaukia atsakymo ir pradeda susirašinėti su mergina vardu Julia. Laimingasis Luisas Vargasas išsiunčia jai laišką su kontraktu, atgal gauna nuotrauką ir sutaria pirmą kartą susitikti uoste. Kai Julia Russell (akt. Angelina Jolie) išlipo Kubos žemėje, gerokai pasimetęs Luisas Vargasas neteko amo, nes prieš jo akis buvo pati gražiausia ir seksualiausia mergina, kokią jis kada nors matė. Labiausiai verslininkas nustebo, kad būsimoji žmona visai nepanaši į merginą nuotraukoje.

Vestuvių metu Luisą Vargasą ir Julia Russell pasveikina kone visi miestelio gyventojai. Nuo pat pirmosios nakties jaunavedžius užvaldo aistringa meilė, kurios apakintas vyras net neatkreipia dėmesio į paslaptingus randus ant žmonos nugaros. Nei skelbime, nei laiškuose, nei kontrakte, nei pokalbiuose po aistringo sekso lovoje Luisas Vargasas stengėsi neminėti vienintelės savo gyvenimo smulkmenos, kad jis yra labai turtingas. Julia Russell nieko nežino apie sėkmingai plėtojamą kavos eksporto verslą. Arba apsimeta, kad nieko nežino.

Netrukus, šalia Vargasų namo pradeda įtartinai sukinėtis iš Amerikos atvykęs detektyvas Walteris Downsas (akt. Thomas Jane'as). Sužinojusi apie šio žmogaus susitikimą su Luisu, žavioji Julia pradeda pastebimai nervintis. Šiek tiek vėliau pokalbiui su Kubos verslininku atvyksta jo žmonos sesuo Emily (akt. Cordelia Richards) ir, vos tik pasižiūrėjusi į raštą laiškuose, patvirtina, kad juos parašė tikrai ne Julia.

Dabar Luisui Vargasui reikia mylimos žmonos pasiaiškinimo ir atsakymo į kai kuriuos klausimus. Bet atvykęs į namus, jis nieko neranda. Julia Russell pabėgo išsinešdama visą jo sėkmę. Netekęs pinigų ir žmonių pasitikėjimo, vyras pradeda ieškoti savo žmonos. Jam ramybės neduoda nenumaldomas noras atkeršyti paslaptingai apgavikei, kurią taip mylėjo. Galbūt net nužudyti…

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0218922

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *