Pilvo šokis – tai pasitikėjimas savimi

Pilvo šokį, kaip žinia, šoka tik moterys. Grakščiai atlikdamos gundančius judesius, jos šoka Šecherezados pasakų viliotinį, saldų ir paslaptingą… Tokios asociacijos iškyla ne vienam vyrui. Bet, turime pasakyti, jog Pilvo šokio prasmė ir istorija siekia daug gilesnius klodus.

Pilvo šokis nėra vien tik fizinių judesių rinkinys, tai – savitos šokančiojo energijos ir individualaus temperamento išraiška. Kaip joks kitas – Pilvo šokis ypatingai padeda moterims pajausti savo kūną ir įgauti pasitikėjimo savimi, pamilti save tokią, kokia yra. Neatskiriami pilvo šokio elementai yra fizinis judesys, dvasinis komfortas ir terapija. Ritmiškai siūbuojami klubai užmuša visus kamavusius kompleksus. Tai – tiesiog himnas moters prigimčiai.

Sakoma, kad Pilvo šokiui, jau daugiau, nei 6 tūkstančiai metų. Tiksli  Pilvo šokio atsiradimo data nėra nustatyta, bet aišku viena –  ši šokio rūšis yra viena iš seniausių. Jos ištakos aptinkamos daugelyje senovės kultūrų. Pilvo šokio tėvyne laikoma Šiaurės Afrika, Iranas ir Vidurio Rytai. Pilvo šokis neturi nieko bendro su erotika – tai Rytų tautų tautinis šokis, šokamas ir vyrų, ir moterų.

Straipsniai 1 reklama

Pirmasis vakaruose įvykęs šou, kuriame pilvo šokį atliko rytietės, debiutavo 1889 metais Paryžiuje. Tai sukėlė vakariečių moterų susidomėjimą šiuo egzotišku šokiu. Legendinė olandų kilmės šokėja ir šnipė Mata Hari (tikrasis vardas – Margaretha Geertruida Zelle) 1905 metais pradėjo savo kaip rytietiškų šokių šokėjos karjerą.

Šiais laikais vakarų šalyse šokamas Pilvo šokis toli gražu nebėra tradicinis rytietiškas Pilvo šokis, tai  greičiau visų jo rūšių maišalynė. Rytuose yra daugybė šokio krypčių, kiekvienos tautos šokis skirtingas, priklausomai nuo papročių ir tradicijų.

Beje, Pilvo šokis iš pradžių buvo skirtas nėščioms moterims, kad sustiprintų gimdymui reikalingus raumenis, be šito jis dar ir atpalaiduoja, masažuoja vidaus organus, įkvepia pasitikėjimo savimi, judesiai tampa plastiški, gerina lankstumą, mažina svorį (per valandą sudeginama apie 300 kalorijų), gerina kraujotaką. Pradėti šokti Pilvo šokį niekada nevėlu, mat gali šokti tiek jaunos mergaitės tiek subrendusios moterys.

Nesvarbu net kūno apimtys! Turi pilvuką? Dar geriau, tai privalumas (pilvas būtent ir siejamas su moters vaisingumu). Šiam šokiui banguojantis moters pilvas ir klubai prideda dar daugiau žavesio ir erotiškumo. Kai spauda ir televizija nepavargdama bruka jau net ne liekno, o lieso žmogus kultą ir įvaizdį, pilvo šokis primena apie tikrąjį moteriškumą ir padeda priimti savo kūną tokį, koks jis yra.

Pilvo Šokio metu šokėjos paprastai būna apsirengusios specialia apranga, kada pilvas visuomet apnuogintas arba matomas per permatomą medžiagą. Pavyzdžiui, turkų pilvo šokėjos dėvi specialią papuoštą liemenėlę, diržą, kuris kabo nuleistas ant klubų ir sijoną su dviem giliais skirtukais, kad matytųsi nuogos kojos, o Egipto – puošnią liemenėlę ir ilgą sijoną labai žemu liemeniu, akcentuojančiu klubus. Kadangi šokėjoms draudžiama rodyti nuogą pilvą, liemenėlę ir sijoną jungia permatomo audinio, kūno spalvos medžiaga. Mokantis šokti pakaks ir vieno atributo – klubus apjuosiančios skaros, puoštos barškučiais.

Dar vienas didelis pliusas: šokant pilvo šokį nereikia atrodyti tobulai ir konkuruoti su kitais šokėjais. Pilvo šokis skirtas  pajusti judėjimo malonumą ir magiją. Klaidingai manoma, kad šis šokis vien tik moterų privilegija, pilvo šokį atlieka ir vyrai, tiesa jų judesiai kampuotesni ir griežtesni, jie mažiau judina klubus (klubų nėra – nėra ir ką judinti J, o štai pilvukus tikrai turi ne vienas).

Pilvo šokis – tai viena iš labiausiai gundančių šokio rūšių. Gundančių subtiliai ir skoningai – nieko bendro su atvirai provokuojančiu striptizu.

Pilvo šokis paskutiniu metu tampa vienu populiariausių solinių šokių moterų tarpe. Šį senovinį Vidurio Rytų Pilvo šokio meną viso pasaulio moterys pamėgo kaip skatinantį mylėti ir puoselėti savo kūną, kaip suteikiantį nepakartojamo gracingumo. Mat,  egzotiškas, gražus, jausmingas Pilvo šokis išvysto puikią laikyseną ir padeda tobulinti kūno linijas.

Dar vienas Pilvo šokio privalumas – dirbant su „probleminių” (pilvo, šlaunų) zonų raumenimis, neapkraunami sąnariai ir stuburas, o atvirkščiai – vystomas jų lankstumas!

Be to, Pilvo šokis pasižymi laisva sistema, todėl yra prieinamas visoms moterims, nepriklausomai nuo amžiaus, kūno sudėjimo ir fizinio pasirengimo lygio. Svarbiausia, kad nebūtina savęs versti šokti tiksliai taip, „kaip reikia” – kiekvienos moters šokis unikalus, mat priklauso tik nuo jos temperamento, figūros ypatumų bei, žinoma, nuotaikos.

Jei susidomėjote, kviečiame į kultūros centro „Vijolina” Rytietiškų šokių studiją, kurioje netruksite įsitikinti aprašyto Pilvo šokio privalumais.

Nepakartojamų džiaugsmo akimirkų Jums linkintys

„Vestuvių ekspertai”

Vytas Kokšta

http://www.vijolina.lt
http://www.smagiosvestuves.lt

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

[ca-sidebar id="24091"]