Nokautas

Play It to the Bone

Niekas nesmogia taip stipriai, kaip geriausias draugas

drama/komedija
Režisierius: Ron Shelton
Scenarijaus autorius: Ron Shelton
Prodiuseriai: Stephen Chin
Vaidina: Antonio Banderas, Woody Harrelson, Lolita Davidovich, Tom Sizemore, Lucy Liu, Mike Tyson, James Woods
Muzika: Alex Wurman
Sukurta: JAV (1999)
Trukmė: 124 min. (2 val. 4 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2000 m. rugsėjo 22 d.

Straipsniai 1 reklama

Boksas. Tu gali būti švelniausias vyrukas visame pasaulyje, tačiau patekęs į ringą, vis tiek tapsi žudiku. Tokia šio sporto esmė. Reikia mokytis suduoti stiprų smūgį ir reikia mokytis gauti dar stipresnį atgal. Svarbu ne tik tinkamai judėti ringe, svarbu suvokti priešo psichologiją. Ir laiku smogti. Tačiau kaip kovoti, jei priešas – tavo geriausias draugas?

Vinsas Bodro ir Cezaris Domingesas – geriausi draugai ir profesionalūs boksininkai, kurių sportinė karjera, regis, jau senokai pasuko saulėlydžio link. Bet vieną dieną, lyg žaibas iš giedro dangaus, šmėkšteli auksinė proga. Tokia, kuri pasitaiko tik kartą gyvenime ir kvepia gausybe „žalių” – jie galės kartu boksuotis Las Vegase. Problema tik viena… Las Vegase jie turi būti jau DABAR!

1972-ųjų kabrioletas, gražioji Greis už vairo, rokenrolas ir kepinanti dykumos saulė… pirmyn į Las Vegasą, pasitikti savo gyvenimo šanso ir iš naujo suprasti, kas yra draugystė ir meilė.

Režisierius Ronas Sheltonas – ne naujokas filmuose apie sportą. Jis susuko juostas apie beisbolą („Bulius Darhamas”), krepšinį („Krepšinis – juodukų sportas”) ir golfą („Skardinė taurė”). Bet tai nebuvo paprasti filmai apie sportininkus. Tai buvo žmogiškos, šiltos, pilnos humoro ir nostalgijos istorijos, ne vienam kino žiūrovui visame pasaulyje tapusios mylimiausiais filmais. Toks ir „Nokautas” – pirmasis R.Sheltono filmas apie boksą. Tuo pačiu tai linksmas, pilnas romantikos ir taiklių pastebėjimų kelionės filmas apie tris žmones, besivejančius savo laimę dulkėtu keliu iš Los Andželo į Las Vegasą.

Views All Time
Views All Time
2352
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

62 + = 66