„Mes dar gyvi” koncertų istorija – ar dar gyvas metalas Panevėžyje?

Pirmasis „Mes dar gyvi” koncertas įvyko 2001 metų birželio 2 dieną „Night zonoje”. Pagrindinis šio festivalio organizatorius, grupės D.A.R. vokalistas Audrius, paklaustas, iš kur kilo idėja organizuoti šį koncertą, sakė: „Vieną dieną paskambino draugas Ruslanas ir pasiūlė surengti koncertą. Po kurio laiko susitikome ir pasitarę pradėjome ieškoti rėmėjų. Po ilgų ieškojimų juos surasti pavyko. Teko kreiptis net į Panevėžio merą Valdemarą Jakštą! Aparatūrą ir kitus techninius reikmenis pavyko gauti iš pažįstamo Henriko, kuris padėjo surasti patalpas ir įgarsino visą šį renginį.”

Koncertavo grupės iš Panevėžio – D.A.R, GREEN ROOF, Pasvalio – FIRE BALL, SOFT DRINK, Žagarės – PASIENIO ZONA, Kėdainių – ZIPPEr ir iš Vilniaus – MANDRAGORA. Sostinės grupė labiausiai įaudrino susirinkusią publiką. Grupes buvo surastos per pažįstamus, su kai kuriomis D.A.R seniau bendravo, o MANDRAGORA pakviesta per www.dangus.net puslapį internete.”

Paklaustas apie koncerto pavadinimo istoriją, Audrius atsakė: „Kai buvome susitikę su draugu dėl koncerto organizavimo reikalų, sėdėjome kieme ir galvojome būsimo koncerto pavadinimą. Iš kelių pasiūlytų variantų atrinkome vieną ir nusprendėme pavadinti „Mes dar gyvi”, nes Panevėžio mieste tokia muzika nėra toleruojama, o ką jau kalbėti apie jos klausymą.”

Straipsniai 1 reklama

Po septynių mėnesių pertraukos vyko antrasis „Mes dar gyvi” koncertas. Gruodžio 22 dieną, kavinėje „Gojus” susirinko sunkiosios muzikos gerbėjai. Grojo grupės D.A.R, SVAJUS&CO ir vilniečiai MANDRAGORA. Patalpas pavyko gauti per pažįstamą Romą, kuris ir įgarsino visą koncertą. Likus kelioms dienoms iki koncerto, paskambino grupė SAPLES iš Utenos ir pasakė, jog MANDRAGORA negalės atvykti dėl asmeninių priežasių, todėl jie gros vietoj minėtosios grupės.

Visas koncertas tęsėsi 3-4 valandas. Šis renginys ne itin pavyko, nes daugelis šios muzikos gerbėjų negalėjo atvykti dėl pūgos bei užpustytų kelių. Susirinkusieji liko patenkinti koncertu ir sakė, jog lauks tęsinio.

Ir sulaukė. Trečiasis „Mes dar gyvi” festivalis vyko balandžio 6 dieną,
„Kėglinėje – bare”. Į renginį suvažiavo metalo muzikos gerbėjai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Radviliškio ir kitų miestų. Koncertavo grupės iš Utenos – SAPLES, Panevėžio – D.A.R ir senbuvė MANDRAGORA. Grojančiųjų grupių sąrašą papildė pirmą kartą Panevėžyje koncertuojanti grupė iš Vilniaus – STONE'S LAMENT, grojanti black metalą. Susitarti su „Kėglinės – baro” savininke dėl patalpų pavyko nesunkiai. Aparatūrą ir kitus reikmenis parūpino draugas Henrikas. Renginys susilaukė nemažo spaudos dėmesio, ko nebuvo tikėtasi.

Organizatorius, paklaustas, kodėl surengė šį koncertą, atsakė:”Norėjau parodyti naują grupės D.A.R sudėtį, prikelti sunkiosios muzikos dvasiąPanevėžyje. Be to, prašė daugelis draugių ir draugų,”. Koncertas pavyko ir susirinkusieji liko labai patenkinti šiuo renginiu. Paklaustas, ar šiais metais vyks ketvirtasis „Mes dar gyvi” festivalis, atsakė: „Deja, ne, nes gero „daikto” – po truputį. Kitas koncertas planuojamas kitais metais.”

Rūta

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *