Matrica. Revoliucijos

Matrica. Revoliucijos

The Matrix Revolutions (JAV – 2003)

Režisierius: Andy Warchowski ir Larry Warchowski
Aktoriai: Keanu Reevesas, Laurence’as Fishburne’as, Carrie-Anne Moss, Hugo Weavingas, Mattas McColmas, Jada Pinkett Smith, Stuartas Wellsas, Monica Bellucci, Lambertas Wilsonas, Haroldas Perrineau Jr., Harry J. Lennixas, Claytonas Watsonas, Danielis Bernhardtas, Christine Anu, Nona M. Gaye, Adrianas Raymentas, Neilas Raymentas

Kas yra „Matrica”? Niekas negali pasakyti, kas tai yra. TU turi tai išvysti PATS. Ne tik išvysti, bet ir patirti. Anot Keanu Reeves’o, pirmoji MATRICOS dalis buvo apie gimimą, antroji – apie gyvenimą, trečioji bus skirta mirčiai. Aktorius yra užsiminęs, kad trečiajam filmui galbūt labiausiai tiktų pavadinimas „Prisikėlimas” „Matricoje” susipažinome su kompiuterių hakeriu Thomas’u Anderson’u pravarde Neo. Realus ir įsivaizduojamas pasaulis, kuriame jis gyvena, dirba ir pramuogauja, yra tik galingų kompiuterių simuliacija, kurios dėka Mašinos stengiasi paversti visus žmones savo vergais. Jaunuolis sutinka priimti likusių gyvų žmonių lyderio Morfėjaus pasiūlymą ir prisijungti prie maištininkų grupuotės. Jis yra būtent tas Vienintelis, kuriam likimas lėmė išgelbėti pasaulį. Filme „Matrica: Perkrauta” visagalės Mašinos sužino paskutinio žmonių miesto Siono dislokacijos vietą. Kompiuteriai ketina iškasti tunelį link Žemės šerdies ir pasiųsti juo menkiausią judesį užfiksuojančius robotukus-kamikadzes sentinelus, kurie sprogsta ir sunaikina viską aplinkui. Vienintelė viltis išsigelbėti – tai perimti hakerį pravarde Keymaker, kuris sugeba įsilaužti į visas įmanomas sistemas. Niekšingasis Matricos valdovas Merovingianas laiko įkalinęs unikalių sugebėjimų jaunuolį, kurį dar akyliau prižiūri blogieji broliai Dvyniai. Tai bebaimiai kovotojai, apsiginklavę kardais ir galintys išnykti bei pasirodyti pačiu netikėčiausiu momentu kaip šmėklos. Trečiojo filmo veiksmas prasidės ta pačia scena, kuria baigėsi antroji ‘Matrica”. Kadangi filmo scenarijus vis dar kruopščiai slepiamas, tenka pasikliauti filmo prodiuserio Joelio Silverio žodžiais: „Tai bus nenutrūkstantis karas tarp Žmonių ir Mašinų.” Filmo „Matrica.Revoliucijos” kulminacinis momentas – įspūdingas finalinis mūšis, kuris truks net 14 minučių ir kuriam prireikė net 40 milijonų JAV dolerių filmo biudžeto. Tokia suma vienintelei scenai! Joelis Silveris apibūdina tai, kaip sudėtingiausią ir labiausiai komplikuotą sceną, kuri kada nors buvo sukurta kine.

Straipsniai 1 reklama

Aktorius Keanu Reevesas jau anksčiau yra sakęs, kad pirmasis filmas simbolizuoja gimimą, antrasis – gyvenimą, o trečiasis – mirtį. Paprašytas paaiškinti tiksliau, jis pasakė: „Galbūt trečiajam filmui labiausiai tiktų pavadinimas „Prisikėlimas”.

Filmo premjera Lietuvos kino teatruose įvyko tą pačią dieną, kaip ir visame pasaulyje.

„Matrica” surinko 200 mln. dolerių ir sumušė pasaulinį premjeros rekordą

„Matrica. Revoliucijos” sumušė pasaulinį rekordą. Per penkias pirmąsias kino juostos demonstravimo dienas buvo parduota bilietų už 204 mln. JAV dolerių.

Trečia – paskutinioji 1999 m. prasidėjusios trilogijos dalis, kurioje vaidina kino žvaigždė Kynu Ryvsas, tuo pat metu buvo pradėta rodyti 18 tūkst. kino teatrų visame pasaulyje.

Nors „Matrica. Revoliucijos” sumušė praėjusių metų gruodį pasirodžiusio filmo „Žiedų valdovas: dvi tvirtovės” pasiektą rekordą (188 mln. JAV dolerių per penkias pirmas dienas), JAV ir Kanadoje „Matrica. Revoliucijos” uždirbo tik 85 mln. JAV dolerių.

Tai yra mažiau nei antroji trilogijos dalis „Matrica perkrauta”, kuri gegužės mėnesį per keturias pirmas dienas minėtose šalyse uždirbo 134,8 mln. JAV dolerių.

Tarp kitų populiariausių kino filmų yra Vilo Ferelio (Will Ferrell) komedija „Elfas”, surinkusi 32,1 mln. JAV dolerių ir užėmusi antrąją vietą.

Trečioje vietoje įsivirtino Volto Disnėjaus filmas „Brolis lokys” su 18,6 mln. JAV dolerių.

„Revoliucijos”, trečiasis ir paskutinis šios serijos apie žmonių kovą su protingomis mašinomis filmas, viso pasaulio kino teatruose pradėtas rodyti trečiadienį. Tai pirmas tokio masto vaidybinio filmo pristatymas; juosta vienu metu pradėta demonstruoti 107 valstybėse pradedant Jungtinėmis Valstijomis bei Kanada ir baigiant Kinija, Rusija ir kitomis Pietryčių Azijos, Europos valstybėmis.

24,3 mln. JAV dolerių kino teatrų kasose paliko JAV ir Kanados žiūrovai, o 18,8 mln. JAV dolerių – „Matricos” gerbėjai kitose šalyse.

Apžvalgininkai prognozavo, kad per penkias pirmąsias demonstravimo dienas „Revoliucijos” uždirbs 200 milijonų.

Pernai gegužę debiutuodama Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje „Matrica: perkrauta” (The Matrix Reloaded) uždirbo 157,6 mln. JAV dolerių – tai buvo pirmosios demonstravimo savaitės rekordas.

Iš viso visame pasaulyje „Matrica: perkrauta” uždirbo 735 milijonus, o pirmoji „Matrica” (The Matrix) 1999-aisiais – 456 milijonus.

Views All Time
Views All Time
5828
Views Today
Views Today
3

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

25 − 20 =