Mano didelės storos graikiškos vestuvės

My big fat greek wedding

Tai bus gigantiškas ir linksmas vestuvių pokylis, kuriame susitiks dviejų skirtingų tautų papročiai ir tradicijos.

komedija
Režisierius: Joel Zwick
Scenarijaus autorius: Nia Vardalos
Vaidina: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine
Sukurta: JAV (2002)
Trukmė: 96 min. (1 val. 36 min.)
Originalo kalba: anglų/graikų
Premjera Lietuvoje 2003 m. vasario 14 d.

Straipsniai 1 reklama

Pagal senų senovėje nusistovėjusias tradicijas kiekviena graikų kilmės mergina savo gyvenime privalo laikytis trijų pagrindinių taisyklių:

1) ištekėti tik už graikiško kraujo turinčio vyro;

2) užauginti savo vaikus pagal graikiškas tradicijas;

3) rūpintis ir maitinti savo artimuosius iki mirties.

Toula Portokalos jau perkopė 30-ties metų slenkstį, bet vis dar nesurado tinkamo kandidato vedyboms. Dėl šios priežasties mergina kenčia namuose ir darbe, nes kiekvienas giminės narys nepraleidžia progos iš jos pasišaipyti, dalintis kvailus patarimais arba apiberti įkyriais klausimais. Darbas šeimai priklausančiame graikiškame restorane Čikagoje „Šokantis Zorba” vis labiau tampa rutina, nes Toula svajoja apie visiškai kitokį gyvenimą, bet labai abejoja, kad kada nors pavyks kažką pakeisti.

Norėdami bent šiek tiek prablaškyti dukters nuotaiką, tėvai nusprendžia apmokėti jai kompiuterių kursus ir įdarbinti tetos kelionių agentūroje. Štai čia ir įvyksta didžiausias stebuklas, kurio Toula nesitikėjo net pačiame gražiausiame sapne. Mergina įsimyli į naująją darbo vietą užsukusį klijentą, kurį prieš keletą dienų jau buvo sutikusi restorane. Tuomet jai nepaliko didelio įspūdžio jaunuolio veido išraiška, bet šį kartą reikalas pakrypo visai į kitą pusę. Tačiau džiaugtis prabudusiais jausmais nėra kada, nes žavusis mokytojas Ianas Milleris yra visai ne graikas ir neturi nieko bendro su Graikija. Net neverta abejoti, kad toks vyras nepatenkins griežtų tėvelių keliamų reikalavimų.

Toula ir Ianas pradeda pažinti vienas kitą, susitikinėja pasimatymuose, miega vienoje lovoje, kol galiausiai nusprendžia susižieduoti. Vestuvių data nenumaldomai artėja, bet jaunųjų tėvai apie tai nieko nežino. Toks slapukavimas Ianui atrodo nepaaiškinamai keistas, tačiau Toula labai bijo pažadinti tėvų rūstybę ir planuoja pranešti naujienas, kai jau nieko nebus įmanoma pakeisti.

Tai bus gigantiškas ir linksmas vestuvių pokylis, kuriame susitiks dviejų skirtingų tautų papročiai ir tradicijos.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0259446

Views All Time
Views All Time
2054
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

6 + = 9