Lietuviai laimi „Liepaja Dzintars” festivalyje!

Kasmetinis roko muzikos festivalis „Liepaja Dzintars” vakar baigėsi lietuvių grupės SKAMP laimėjimu. Šiame konkurse dalyvavo 7 grupės, tačiau tik dvi iš jų buvo iš Latvijos. Teisėjų teigimu, šiemetinis festivalis buvo tikrai sėkmingas, nes visi dalyviai buvo vienodai profesionalūs. Šiemet festivalį stebėjo daugiau nei 10 000 žmonių.

Dalyvavusios grupės buvo iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Lenkijos, Švedijos ir Georgijos. Grand Prizas ir 1500 latų piniginis prizas atiteko grupei iš Lietuvos SKAMP. Pirmąją vietą laimėjusiai grupei „Fruhstuck” (Lenkija) atiteko 700 latai, antrąją vietą laimėjusiai „The Hobos” (Latvija) – 500 latų. Trečiąją vietą laimėjusiai „Back Group” (Švedija) – 300 latai.
SKAMP buvo gerokai nustebę savo sėkme ir prisipažino, jog tikrai nesitikėjo laimėti Grand Prizą prieš atvykdami į festivalį. Grupės gitaristas Viktoras teigė, jog nesitikėjo tokio šilto priėmimo iš žiūrovų, nes grupė už Lietuvos ribų mažai kam žinoma.

Laimėtojai nepaneigė jog ateityje galvoja skverbtis į Latvijos muzikos rinką, o šiuo metu derybos vyksta su Latvijos muzikos įrašų kompanija MicRec.

Straipsniai 1 reklama

Inta Lase, Uldis Rudaks
„DIENA”, Liepaja
1999 Rugpjūčio 15

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *