Kurti filmą padėjo kalėjimuose sėdintys “hakeriai”

Kurti filmą padėjo kalėjimuose sėdintys “hakeriai”

Scenaristui Cooper Layne ir režisieriui Jon Amiel kurti specialiųjų efektų veiksmo filmą “Žemės branduolys” padėjo visas būrys mokslininkų: Kalifornijos universiteto geologai, NASA specialistai ir netgi Pentagono karininkai.

Tačiau net tokio būrio savo srities specialistų nepakako – filmo kūrėjams teko kreiptis į kalinčius kompiuterių įsilaužėlius, vadinamuosius “hakerius”. Su nuteistaisiais hakeriais daugiausia bendravo aktorius DJ Qualls, filme “Žemės branduolys” suvaidinęs informatikos genijų Retą.

“Aš netekau žado, pamatęs, kaip tie vaikinai elgiasi su kompiuteriais – kažkas super-nerealaus, – įspūdžiais dalijosi DJ Qualls. – Kelias savaites vaikščiojau į kalėjimą, į nuteistųjų “hakerių” pamokas, ir sužinojau pakankamai, kad galėčiau suvaidinti genialųjį Retą”.

Straipsniai 1 reklama

Specialiųjų efektų veiksmo filmas “Žemės branduolys” Lietuvoje nuo gegužės 9 d.

2020-ieji metai. Neįtikėtina, bet Žemė aplink savo ašį sukasi vis lėčiau. Elektromagnetiniai laukai sparčiai silpsta. Dėl to miršta žmonės, paukščiai, nebegalėdami skraidyti ore, tiesiog krinta iš dangaus. Siaučia viską šluojančios audros, milžiniški žaibų liežuviai sukelia pražūtingus gaisrus – planetai gresia globalinė katastrofa.
Kaip priversti Žemę vėl suktis? Įvairių sričių mokslininkai, ekspertai, specialistai dirba dieną ir naktį. Dabar ateitis jų rankose. Yra viena maža viltis, kad Žemė vėl pajudės, jeigu jos gelmėse bus susprogdintas branduolinis užtaisas. Tam tikslui nuošalioje dykumoje statomas milžiniškas prietaisas, skirtas kelionei į Žemės centrą…
“Armagedono” tęsinio vardo verta istorija kainavo 60 mln. dolerių. Ko gero, dar nė karto per visą kino gyvavimą Žemė nebuvo gelbėjama taip originaliai.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *