Jurijus Gagarinas taps kino žvaigžde

Jurijus Gagarinas taps kino žvaigžde

Jurijaus Gagarino gyvenimas jau seniai tapo legenda. Aišku, tik Rusijoje. Tačiau kino filmų kūrėjai panoro tarptautinio masto epą apie Jurijaus Gagarino gyvenimą.

Žinomas Didžiosios Britanijos kino režisierius Alanas Parkeris ruošiasi sukurti dokumentinį filmą, skirtą pirmojo kosmonauto pasaulyje garbei. Tai bus ne pirmas biografinio pobūdžio filmas, sukurtas anglų režisieriaus. 1996 metais Alanas Parkeris sukūrė daugeliui žinomą filmą „Evita”, kuriame pasakojama apie anglų diktatoriaus Chuano Perono Evo žmonos likimą. Šiame filme pagrindinį vaidmenį atliko Madona. Dar neaišku, kas vaidins Gagariną naujajame filme.

Reikia pasakyti, kad filmai, paremti žinomų žmonių gyvenimo faktais, turi didžiulę paklausą Holivude. Žiūrovų susidomėjimą dažniausiai sukelia tie filmai, kuriuose pasakojama istorija apie pagrindinio veikėjo vargingą vaikystę, sunkų darbą, pirmąsias nesėkmes, kurios įveikiamos dėl didelio veikėjo užsispyrimo, valios galių, ir visada panaši pabaiga – turtai, visuomenės pripažinimas, sukuriamas jaukus šeimos židinys, su vieninteliu mylimuoju (-ja).

Straipsniai 1 reklama

Net ir griežtas kanonų laikymasis, su aiškiu teisingos moralės atspalviu, ne visados priveda prie triumfo. Pagrindinis kandidatas į 2004 metų „Oskarą” – Martino Skorcezės filmas „Aviatorius”. Tai dramatiška istorija apie lakūną ir milijonierių Hovardą Hjuzą. Šis filmas pretendavo į pagrindinius apdovanojimus, tačiau kino akademija jo neapdovanojo. Šiuo atveju nesėkmę lėmė, kaip yra manoma, glaudūs Skorcezės santykiai su akademikais. Be to, ta pati istorija nutiko ir su Alano Parkerio filmu „Evita”, kuris liko nelaimėjęs jokios statulėlės.

Jurijaus Gagarino gyvenimas pilnai atitinka Holivudo keliamus reikalavimus, taip pat atsižvelgiant į rusiškų temų populiarumą kino rinkoje (prisiminkite filmo „Sugrįžimas” pasisekimą), sėkmingai parinktos tematikos ir pažangių kino technologijų dermę, galime tikėtis filmo pasisekimo. Pats Parkeris, kuris jau seniai norėjo sukurti filmą apie pirmąjį kosmonautą, praėjusiais metais, Maskvos kino festivalyje pasakė: „Akimirka, kada Gagarinas pakilo į kosmosą, sukėlė šoką, tai buvo nenuginčijamas, pritrenkiantis sovietinio mokslo pasiekimas”. Vėliau papildė: „Amerikiečiai išleido didžiules pinigų sumas, kad galėtų išgalvoti rašiklį, kuriuo būtų galima rašyti kosmose. O rusai labai lengvai šį klausimą išsprendė: ėmė ir panaudojo pieštuką”. Štai kas esti Gagarino tėvynainių širdies balzamas, bet tai gali nepatikti patriotiškiems JAV piliečiams.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *