Jaunas ir žavus „Elfų“ teatras

1999 metų rudenį Vilniuje įvairių mokslo įstaigų skelbimų lentose ir gatvėse pasirodė nuotraukomis iliustruotų afišų, kviečiančių į „Elfų” teatro spektaklius suaugusiems: „Dvi Sofi”, „Senis ir jūra” ir vaikams: „Skudurinė Onutė”, „Nulėpausio gimtadienis”. Sausio mėnesį pasirodė ir kvietimas į naują premjerą vaikams „Svogūnėlių pagrobimas”.

„Elfų” teatro ištakos – Marijampolės teatro studija. Šiai studijai 1996 metais vadovavo teatro režisierius Romas Vikšraitis. 1997-ųjų žiemą iš aktyviausių Marijampolės teatro studijos aktorių režisierius subūrė trupę ir įsteigė „Elfų” teatrą. Teatro atidaryme suvaidintas spektaklis vaikams „Elfų pasakaitės” (dabar pervadintas į „Skudurinė Onutė”). Berengiant šį spektaklį ir kilo mintis teatrą pavadinti „Elfų” teatru.

Visgi į tikrą dienos šviesą „elfai” išlindo 1999-aisiais. Tų metų rudenį teatras įsikėlė į naujas patalpas šalia Vaikų ir jaunimo centro (Vilniuje, Ukmergės g.41, korp. B). Rugsėjo 4 d. naujoje salėje atidarytas naujas teatro sezonas – suvaidinta L. Lambero drama „Dvi Sofi”. Po spektaklio surengtas muzikinis vakaras – teatro aktoriai dainavo pirmiesiems teatro žiūrovams ir rėmėjams: UAB „Chrustik”, UAB „Indanė”, „Transmedos autoservisas”.

Straipsniai 1 reklama

Teatro trupę sudaro penki jauni talentingi aktoriai: V.Markelytė, L.Bakevičiūtė, Ž.Jablonskytė, M.Mačiulis, T. Gudaitis. Visi jie – Vilniaus universiteto aktorystės ir filologijos aukštesniųjų kursų studentai.

Elfai – nedideli žmogučiai, tačiau turintys stebuklingų galių. Tad gal jaunam ir nedideliam „Elfų” teatrui pavyks pradžiuginti vaikus ir pakerėti suaugusiuosius? „Elfų” teatro aktorių sugebėjimai tikrai stebina – aktoriai spėja ne tik studijuoti, kone kasdien repetuoti ir vaidinti teatro salėje, bet ir rengti televizijos laidas vaikams. Kiekvieną sekmadienį 9 val. savo televizorių ekranuose per LRT programą vaikai gali išvysti aktorių rengiamą laidą „Vaikų šalis”.

Bilietų į teatro spektaklius galite įsigyti firminiuose „Vagos” knygynuose Vilniuje arba „Elfų” teatre valandą prieš spektaklį. Daugiau informacijos galima gauti telefonais: 272 60 52 ir 234 41 67.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *