Geriausias country muzika Lietuvoje 1981-2003

ALGIRDAS KLOVA – geriausias country muzikos instrumentalistas Lietuvoje (1995; 96); Lietuvos country muzikantų asociacijos viceprezidentas (1995); prezidentas (1996-99), yra paruošęs solinį country, bluegrass standartų CD, knygas „JAV fidlerių melodijos” ir „JAV vaikų dainos”, išvertė į lietuvių kalbą ir atspausdino JAV country muzikos istoriją, skaito paskaitas apie country muziką. 1994 metais pirmasis pradėjo organizuoti Lietuvos country muzikantų suvažiavimus. Tradicinės JAV country muzikos prezidento kvietimu dalyvavo JAV country muzikos ir šokio festivalyje Vienoje 1998 m., kaip menedžeris – Piknik Country Mrągowo (Lenkijoje) 2000. Konkurse „Country Europa 99” su savo grupe „Country Blues Session Band” laimėjo II -ją vietą, grojo jam session su country muzikos žvaigždėmis: John Hill, George Hamillton V, Liz Mayer ir kt.

KIKILIS – antroji Lietuvoje country muzikos grupė įkurta 1981 metais, dalyvavo daugelyje jaunimo muzikos renginių Lietuvoje ir pelnė apdovanojimus. Grupės lyderis ir įkūrėjas Algirdas Klova. Repertuare buvo tradicinės country ir bluegrass melodijos, lietuvių liaudies dainos, autorinė A.Klovos ir R. Muzikevičiaus muzika.

GRASS & EVER – new grass muzikos grupė. Įkurta 1995 metais jaunų muzikantų supažindinimo su country muzika tikslu. Lyderis ir įkūrėjas A.Klova. 1996 metais surengė turą po Lietuvą.

BLUEGRASS FRIENDS – bendras Lietuvos – JAV bluegrass, newgrass ir country muzikos projektas (1997 ir 1998 m.). Vadovas A.Klova. Dalyvavo festivaliuose „Country Joninės 97; 98” Šiauliuose ir „Visagino country 97”, „Vasaros Maratonas 98” surengė turą po Lietuvos miestus.

COUNTRY BLUES SESSION BAND – 1996 m. Algirdo Klovos įkurta grupė. Ją sudaro trys blues ir trys country music atlikėjai: Julija Ritčik – vok.,perk; Alexandr Belkin – gitara, vok.; Laimonas Staniulionis – mušamieji; A.Klova – smuikas, airiška fleita; Alius Sirgėtas – banjo; Rimantas Jasenka – boso gitara, vok. Dalyvavo festivalyje „Visagino Country 97”; Bielsko Bialo 1997 (Lenkija); „Ciemnogrod 97” Osiek (Lenkija) „Piknik Country” Mrągowo (Lenkija); laimėjo II – ją premiją konkurse „Country Europa 99” , 1997 koncertavo su JAV jodleriu Paul Belanger. paruošė CD, nufilmavo videoklipą, 2000 nufilmavo tikro garso koncertą Lietuvos TV. Jų įrašai užfiksuoti MC „LCMA pristato” 1998.

„COUNTRY SALOON” – Tai vienintelė Lietuvoje pastovi radijo laida skirta country muzikai. Gimė 1992 metais Radijofone „Vilniaus Varpas”, nuo 1994 ją transliuoja radijo stotis „Laisvoji Banga” ketvirtadieniais nuo 20 iki 21 val. 104,7 FM bangomis. Tai autorinė Algirdo Klovos laida apie tikrą Country muziką ir gyvenimo būdą, kuriai medžiagą autorius gauna asmeniškai iš pačių atlikėjų, įrašų kompanijų, asociacijų. Laidoje skamba įvairiausių krypčių ir srovių country muzika, pateikiamos įvairenybės iš žvaigždžių gyvenimo. Gyvai studijoje yra groję, Lietuvoje gastroliavę, country muzikantai ir grupės iš JAV, Rusijos, Lenkijos, Olandijos, Latvijos, Bulgarijos, Kanados ir visi Lietuvos šio žanro atstovai.
„COUNTRY SALOON” – Tai kartą mėnesyje vykęs koncertų ciklas, prasidėjęs „Lango” muzikos klube 1994-ais, vėliau persikėjęs į Pub’ą „Prie Universiteto”. Jo sumanytojas, vedėjęs ir prodiuseris – Algirdas Klova. „Country Sallon’e” yra koncertavę muzikantai ir grupės iš JAV, Kanados, Danijos, Norvegijos, Vengrijos, Rusijos, Latvijos ir Bulgarijos, visos Lietuvos grupės ir solistai, nauji session projektai.
„COUNTRY SALOON” – Tai TV laida. Joje: lietuviško country archyvas, kaubojų kasdienybė: džinsai, koltai, žirgai, viskis, merginos ir alus. Taip pat naujienos iš Nešvilio ir kitų country muzikos tėvynės – JAV vietų. Country žvaigždžių koncertai, biografiniai faktai ir video klipai. Visų „Country Saloon” programų autorius ir vedėjas – Algirdas Klova.

LIETUVOS COUNTRY MUZIKANTŲ SUVAŽIAVIMAI – Pradėti šaukti Algirdo Klovos iniciatyva nuo 1994 metų sausio 6 dienos Vilniuje. Juose dalyvavo visi Lietuvos country muzikantai, neretai country muzikos programą paruošdavo roko, blueso ar džiazo meistrai. Tai buvo pirmoji blueso, roko, džiazo muzikantų pažintis su country muzika po kurios gimė ne viena jų country muzikos programa ar bendras projektas su country muzikantais. Suvažiavimuose dalyvaudavo ir svečiai iš Latvijos bei Lenkijos.

LIETUVOS COUNTRY MUZIKANTŲ ASOCIACIJA – Įkurta 1995 m. vasario 23 d. Algirdo Klovos iniciatyva, kuris pirmąjame suvažiavime buvo išrinktas viceprezidentu, o po metų prezidentu ir 1997 m. išrinktas dar dviem kadencijom. Prezidentavimo metu A.Klova pirmą kartą užmezgė oficialius ryšius su daugeliu pasaulio country muzikos organizacijų, festivalių, leidybinių firmų, prodiuserių ir muzikantų. A.Klova įregistravo LCMA pagal Lietuvos Respublikos įstatymus kaip savanorišką, savaveiksmę ir savarankišką organizaciją vienijančią muzikantus, atliekančius country muziką, ar kitaip propaguojančius šios muzikos kryptis, bendrai veiklai. Jis surinko Lietuvos country muzikos archyvą ir paliko asociacijai, sudarė ir išleido LCMA grupių ir solistų bukletą ir audio kasetę „LCMA pristato” 1998.

„VISAGINO COUNTRY” – tarptautinis country muzikos festivalis, kuriame A.Klova 1995 metais prisidėjo prie prodiusavimo ir vedė koncertus, o 1997 m. buvo jo prodiuseriu. Į festivalį tarpe kitų atvyko žvaigždės – Liz Mayer, „The Limeliters”, Paul Belanger, NOTFA prezidentas David Hendry, kuris drauge su dukra pirmą kartą Lietuvoje surengė Old time country muzikos workshop’ą.

„JAV fidlerių melodijos” – old time, country & western, bluegrass standartų natų rinkinys, gausiai iliustruotas žymiausių JAV fidlerių nuotraukomis. Leidinys skirtas vaikams, jaunimui ir visiems muzikantams, norintiems susipažinti su fidlingo mokykla, todėl leidinyje gausu komentarų, atlikimo nuorodų, istorijos faktų. Sudarytojas, redaktorius ir visų nuorodų bei komentarų autorius Algirdas Klova.

„JAV vaikų dainos” – tai Lietuvos vaikams skirtas Amerikos vaikų dainų rinkinys, gausiai iliustruotas nuotraukomis ir piešiniais. Dainos grupuojamos pagal žanrus – tai lopšinės, šeimos, juokų ir proginės dainos. Visos jos turi lietuvišką tekstą ir komentarus. Pateikiamos ir natos.
Sudarytojas, redaktorius ir visų nuorodų bei komentarų autorius Algirdas Klova.

Views All Time
Views All Time
3098
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

81 + = 85