Geriausi vienos minutės filmai – per naktį

Birželio 20 d. naktį nemiegosiančiame Vilniuje bus galim išvysti ir iki šiol niekur nerodytą geriausių lietuviškų ir užsienio vienos minutės filmų programą. „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009″ programos renginių ciklo „Tebūnie naktis” metu vilniečiai ir miesto svečiai stebės 6 valandų minutinių filmų seansą po atviru dangumi.

Savičiaus gatvėje įsikūrusio vienuolyno kieme naktinėtojai galės peržiūrėti 360 vienos minutės filmų. „Tokio maratono Vilnius ir kinomanai tikrai dar nematė. Pusketvirto šimto filmų vos per vieną naktį – tai neabejotinas vienos minutės filmų privalumas”, – pasakojo vienos minutės filmus populiarinančio festivalio „Pravda 1 minutė” vadovė Viktorija Jaksebagaitė.

Naktinio kino seanso sumanytojų programoje – geriausių paskutinių ketverių metų lietuviški vienos minutės kūriniai. Organizatoriai pasakoja, jog žiūrovai pamatys jau ir legenda tapusius Tado Vidmanto darbus ir mažiau matytus, bet legendomis apipintus vienos minutės darbus. Naktį bus parodyta ir beveik 40 filmų, kurie per penkis metus buvo apdovanoti pačiais įvairiausiai prizais žiūrovų jau pamėgtame festivalyje „Pravda 1 minutė”.

Straipsniai 1 reklama

Naktiniame filmų maratone žiūrovai išvys ir geriausius užsienio festivalių darbus. Didžiajam lauko ekranui jau paruošti minutiniai kino filmukai iš Italijos, Kanados, Japonijos, Kroatijos, Olandijos, Belgijos, JAV ir daugybės kitų pasaulio valstybių. Festivalio „Pravda 1 minutė” organizatoriai per 5 metus užmezgė glaudžius ryšius su daugybe populiarių vienos minutės festivalių užsienyje, pavyzdžiui, „Videominuto” Italijoje ar „The One Minutes” Belgijoje. Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad vilniečiai ir miesto svečiai galės susipažinti su visame pasaulyje pamėgtu kino formatu daug išsamiau.

„Džiaugiamės, jog gana šiuolaikišką kino formatą pristatysime senovinėje ir mažai kam atrastoje Vilniaus vietoje – Augustijonų vienuolyno kieme”, – apie renginio vietą pasakojo projekto vadovė Viktorija Jaksebagaitė.

Ilgiausias trumpiausių filmų kino seansas bus rodomas Savičiaus g. 13 namo kieme, nuo 21 valandos ir truks iki 3 valandos ryto. Filmus pristatys ir trumpai pakomentuos minutės filmų kūrėjas ir gerai žinomas kinomanas Žygimantas Stakėnas. Trumpų filmų peržiūra nemokama.

Views All Time
Views All Time
4376
Views Today
Views Today
2
Tags:

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

88 − = 86