Festivalis „MIGLOSE”

Festivalis "MIGLOSE"

Festivalis „MIGLOSE”
2006 Kaunas

Nedidelis eksperimentinis MIGLŲ festivalis idėjų lygmenyje gyvuoja jau seniai. Šiek tiek užtruko, kol idėja tapo kūnu. MIGLOSE – tai tamsiosios ir sunkiosios subkultūros festivalis, rengiamas metalo muzikos klubo „Giljotina“. Mūsų subkultūros α, vienijantis elementas ir pagrindinis, tačiau tikrai ne vienintelis, išraiškos būdas yra muzika. Tamsioji sunkioji muzika, įvairūs jos stiliai ir srovės gauna impulsų iš įvairiausių šaltinių, kuriuos perrašo muzikine kalba, stoja į opoziciją ar propaguoja juos. Tai gali būti dideli pasauliniai įvykiai: karas ar maras. Tai tradicija, istorija, mitas. Religija, magija, okultizmas, ezoterika. Gotikinė literatūra. Siaubo kinas. Lygiai taip ir tamsioji/sunkioji muzika esti įkvėpimo šaltiniu literatūrai, dailei, kitai muzikai.  Kamerinėse 2006-ųjų MIGLOSE aprėpsime tik nedidelę dalį tamsiosios estetikos kūrinių repertuaro, kuriamo čia ir dabar bei kurto prieš beveik ištisą amžių.

Dailė

Straipsniai 1 reklama

Dailės skiltyje – vilnietis Justas Vėbra ir jo grafika – „JIE“. 

„Kūryboje man svarbios egzistencinės žmogaus, žmogiškumo temos, tai, kas žmogų daro žmogumi. Moralinio reliatyvumo problema. Taip pat individualūs apmąstymai, asmens išgyvenimai, vidinis pasaulis , pasąmonės gelmės, tamsioji, dažnai nesuvokta pusė, besireiškianti įvairiais pavidalais ir formomis.“ (Justas Vėbra)

Grafikas baigė M.K. Čiurlionio menų gimnaziją, grafinio dizaino trumpai mokėsi Vilniaus dizaino kolegijoje, įstojo į Vilniaus Dailės Akademiją, grafikos specialybę. Čia pasirinko estampo specializaciją. Šiuo metu Justas – Vilniaus dailės akademijos magistratūros studijų estampo specializacijos antrakursis.

Kinas

Jūsų dėmesiui Vokiečių ekspresionistas, vienas didžiausių dvidešimto amžiaus pradžios tamsiojo kino kūrėjų Friederich Wilhelm Murnau ir du jo nebyliojo kino košmarai „Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens“, sukurtas 1922 metais, ir 1926-ųjų grožis „Faust“.  Murnau „Nosferatu“ – turbūt pati siaubingiausia Bram Stokerio personažo grafo Drakulos ekranizacija. Čia vampyras dar netapęs rafinuotu vėlesnių metų džentelmenu, jis vienišas, pūvantis gyvis, turintis galią kontroliuoti liguistai keistą pagrindinio personažo šefą, silpnas, nes neatsispiria kraujo alkiui ir dailiai moteriai. Visą istoriją jums papasakos pats Murnau, įvesdamas į šviesotamsų žaidimą grafo Orlocko pilyje ir slegiančiuose gamtovaizdžiuose, erdvėse, kuriose susipina sapnas ir tikrovė. „Faust“ laikomas F.W. Murnau vokiškojo kūrybos laikotarpio šedevru. Jame režisierius pasiekia didžiausios vaizdo ekspresijos ir įtampos. Filmas įtaigus net ir šiandien, aštuoniasdešimt metų nuo jo gimimo: slegianti Margaritos kančia, miestą apglėbę demono sparnai, karingas švytintis arkangelas, viskas patraukia ir sukausto iki paskutinių akimirkų. Filmas pastatytas pagal įspūdingąjį Goethes to paties vardo kūrinį.
Ypatingą garso takelį filmui paruošė Damian

Muzika

Ilgą laiką nevykdęs koncertinės veiklos, klubas „Giljotina“ pagaliau vėl kviečia metalo muzikos klausytojus į tradiciškai griežtą koncertą. Išgirsite

OSSASTORIUM
DAR
CREEPTOR
ENDARKENMENT
NYCTICORAX LV

Taip pat programoje naujų narių priėmimas. Kita koncerto informacija netrukus.

Festivalio MIGLOSE tvarkaraštis

2006 01 16 – 2006 01 28
Justas Vėbra Grafika „Jie“ EGLĖS galerija, Raguvos g. 9. Įėjimas laisvas

2006 01 18
Siaubo kinas Nosferatu Vaizdas Murnau Baras B.O. Muitinės g. 9 Įėjimas laisvas

2006 01 21
Koncertas MIGLOSE
Ossastorium
DAR
Creeptor
Endarkenment
Nycticorax LV
Vieta: klubas Orleanas; Laikas: 19.00; Kaštai: 10.00 lt.

2006 01 25
Siaubo kinas Faust Vaizdas Murnau Garsas Damian Baras B.O. Įėjimas laisvas

2006 01 28
MIGLOS išsiskirsto

Daugiau informacijos ieškokite www.giljotina.lt

Views All Time
Views All Time
3476
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

70 + = 73