Fanfanas Tulpė

Fanfanas Tulpė

Fanfan La Tulip

2003-ųjų „Kanų kino festivalio” atidarymo filmas
komedija
Režisierius: Gérard Krawczyk
Scenarijaus autorius: Luc Besson, Jean Cosmos
Vaidina: Vincent Perez, Penélope Cruz, Hél?ne de Fougerolles
Sukurta: Prancūzija (2003)
Originalo kalba: prancūzų
Premjera Lietuvoje 2003 m. birželio 13 d.

Nenustygstantis donžuanas ir lėbautojas Fanfanas Tulpė (Vincent Perez) tėvų paliepimu privalo surimtėti ir vesti darbščią ir šeimynišką fermerio dukterį. Fanfanas sprunka ir tiesiai į žavios juodaplaukės čigonės Adelinos (Penelope Cruz) glėbį, kuri išburia jam šlovingą karininko karjerą ir vedybas su paties Prancūzijos karaliaus Luiso XV (Didier Bourdon) dukterimi.

Straipsniai 1 reklama

Fanfanas nedvejodamas pasirašo kontraktą su Prancūzijos kariuomene ir tik tada sužino, kad Adelina nėra čigonė, o jo seržantas yra ne kas kitas, o žaviosios juodaplaukės tėvas. Visi burtai apie šlovingą karjerą ir vestuves su karaliaus dukterimi subliūkšta.

Bet Fanfanas nenurimsta ir pats imasi vadovauti likimui: jis prasiveržia į karališkuosius rūmus norėdamas prisistatyti savo “būsimam uošviui” Prancūzijos karaliui Luisui XV ir “būsimai žmonai”. Deja, jį tuoj sučiumpa rūmų sargybiniai ir Fanfanas uždaromas į kalėjimą.

Žaviosios juodaplaukės dėka Fanfanas išlaisvinamas iš kalėjimo ir toliau nepaliaujamai siekia užsibrėžto tikslo: tapti Prancūzijos karaliaus žentu. Šalia visų nuotykių, karų, dvikovų ir nutrūktgalviškų poelgių, Fanfano laukia dar vienas išbandymas… karaliaus duktė, kuri yra visai ne tokia, kokią ją įsivaizduoja Fanfanas!

Views All Time
Views All Time
2515
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 73 = 75