Devintieji vartai

Ninth Gate, The

Beieškant šėtono baisiausia – jį surasti…

siaubo trileris
Režisierius: Roman Polanski
Scenarijaus autorius: Arturo Pérez-Reverte, John Brownjohn
Prodiuseriai: Roman Polanski
Vaidina: Johnny Depp, Frank Langella, Lena Olin, Emmanuelle Seigner, Barbara Jefford
Muzika: Wojciech Kilar
Sukurta: Prancūzija, JAV, Ispanija (1999)
Trukmė: 133 min. (2 val. 13 min.)
Originalo kalba: anglų, prancūzų, lotynų
Premjera Lietuvoje 2000 m. lapkričio 10 d.

Straipsniai 1 reklama

Nauja istorija nuo kraupiausio visų laikų siaubo filmo „Rozmari kūdikis” režisieriaus!

Praėjo 32 metai. Romanas Polanskis gąsdina DAR tobuliau.

Dynas Korso – ne toks vyrukas, apie kurį sakoma: toks mielas, nors prie žaizdos dėk. Toli gražu. Bastūnas Dynas Korso rūko kaip kaminas, dažnai kone mirtinai nusitašo, mėgsta apgaudinėti lengvatikius ir be jokių skrupulų apeidinėja įstatymą visuomet, kai tik jaučia galimybę pasipelnyti.

Taip, jis tiesiog užuodžia tai, kas kvepia pinigais. O darbas šįkart kvepia labai DIDELIAIS pinigais.

Vienas Niujorko leidėjas pasiruošęs pakloti bet kiek, kad tik gautų dvi knygas. Dynas Korso – tinkamas žmogus tokiais atvejais, nes jis – retų, antikvarinių ir kartais beveik neįkainojamų leidinių specialistas. Jis pasiruošęs ieškoti knygų, kad ir kiek tai kainuotų, kiek gyvybių pareikalautų, kad ir kur paieškos nuvestų: Portugalijon, Ispanijon, ar Paryžiun. Tačiau jo užduotis šįkart ypatinga – surasti „Devynis vartus į Šešėlių karalystę”.

Tėra trys šios okultinės XVII-ojo amžiaus žynių knygos egzemplioriai. Legenda byloja, kad patekusios į vienas rankas, šios knygos suteiktų savininkui milžinišką antgamtinę galią.

Niujorko leidėjas jau turi pirmąjį egzempliorių. Beje, ankstesnis jo savininkas netikėtai nusižudė.

-Ar tiki antgamtiniais reiškiniais, Dynai Korso?

-Aš tikiu į savo pelno dalį.

Greitai, labai greitai privalėsi patikėti, Dynai Korso. Nes tas, kuris rašė knygas, turėjo labai įdomią draugiją.

Teisybės dėlei reiktų paminėti, kad ji nebuvo žmogiškos kilmės. Legenda byloja, kad nagus čia prikišo Šėtonas.

Sustokite minutėlei: kas pasakė, kad tai – legenda?

Filmo režisierius – kino genijus Romanas Polanskis, pripažintas Amerikoje ir jau tris dešimtmečius laikomas vienu geriausių Europos režisieriumi. Tiek pat laiko šį nepaprastai talentingą lenkų kilmės Prancūzijos pilietį domina keisti žmonių santykiai ir žavi juodasis humoras. Jo „sąskaitoje” – be galės prestižinių apdovanojimų – „Oskarai”, Kanų „Palmės šakelės”, Venecijos „Liūtai” ir kt., – kuriuos R.Polanskis „kolekcionuoja” nuo savo debiutinio filmo „Peilis vandenyje” (rodė LNK „Snobo kinas”). Be abejonės, šiurpote nuo jo 1968-ųjų siaubo filmo „Rosmari kūdikis”, matėte stilingąją 1974-ųjų dramą su Jacku Nicholsonu „Kinų kvartalas”, žavėjotės „Oskarais” ir „Cezarais”, apdovanota 1979-ųjų „Tese”… Tai meistro ranka sukurti šedevrai. 1999-aisiais po „Devintųjų vardų” R.Polanskis pelnė Europos kino apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

„Devyniuose vartuose” Johnny Deppas („Edvardas Žirkliarankis”, „Baimė ir neapykanta Las Vegase”, „Raitelis be galvos”) vaidina antiherojų. Emmanuelle Seigner – viena gražiausių ir seksualiausių Europos aktorių – beveik jo angelą sargą. Ar dar reikia argumentų, kad pasižiūrėtumėte naujausią R.Polanskio filmą?

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *