Deimantų vėrinio paslaptis

The Affair ot the Necklace

Jos titulas buvo pavogtas. Jos garbė atimta. Jos teisės nepripažintos. Kerštas tapo vienintele išeitimi…

istorinė nuotykinė drama
Režisierius: Charles Shyer
Scenarijaus autorius:
Vaidina: Hilary Swank, Jonathan Pryce, Simon Baker, Adrien Brody, Joely Richardson
Sukurta: JAV (2001)
Trukmė: 117 min. (1 val. 57 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2002 m. rugpjūčio 9 d.

Straipsniai 1 reklama

Prancūzijos karžygys Napoleonas buvo paminėjęs tris svarbiausias priežastis, dėl kurių prasidėjo Prancūzijos revoliucija. Viena iš jų – tai prabangaus ir neįkainojamo deimantų vėrinio istorija, į kurią buvo įpainioti garbingiausi ir kilmingiausi to meto šalies žmonės.

Jaunos moters Jeanne’os de la Motte-Valois mylimas tėvas mirė kalėdamas Bastilijos kalėjime, o mama atsisveikino su šiuo pasauliu dar gimdymo metu. Likusi našlaite ir netekusi garbės mergina gyveno ją įsivaikinusių įtėvių namuose, o užaugusi pasiryžo išsiaiškinti visą teisybę apie savo prigimtį ir atgauti garbingą grafienės titulą, kurį ji prarado nė dėl savo kaltės. Šiam reikalui mergina paskyrė visą savo gyvenimą ir nebijojo imtis pačių drąstiškiausių veiksmų, dėl kurių vėliau galėjo būti prakeikta ir sulaukti neigiamos visuomenės reakcijos. Jeanne išmąstė klastingą planą, į kurį įviliojo savo nesąžiningą vyrą, patiklų meilužį Retauxą de Vilette, valdžios ištroškusį kardinolą Rohaną Guemene, brangenybėmis prekiaujančią Paryžiaus firmą, garbingą karalienę Marie Antoinette, pagarsėjusį savo suktybėmis grafą Cagliostro ir daugelį kitų žmonių, kurie buvo įtariami prisidėję prie prabangaus deimantų vėrinio dingimo. Nuo 1784 m. vasaros iki 1785 m. sausio mėn. besitęsusioje istorijoje buvo daug intrigų, apgavysčių, apsimetinėjimų, padirbtų parašų, neteisingų kaltinimų, suklastotų dokumentų, fiktyvių vedybų, melagingų pažadų, netikėtų areštų ir skandalingų teismo sprendimų.

Susitikime su prarandančiu pozicijas valdžios koridoriuose, bet vis dar įtakingu žmogumi kardinolu Rohanu (akt. Jonathanas Pryce’as), grafienė Jeanne de la Motte-Valois (akt. Hilary Swank) mėgina įkalbinti jį, kad sumokėtų nemažą sumą pinigų už didingą deimantų vėrinį. Mergina stengiasi įtikinti dvasininką, kad tokia dovana labai patiktų Karalienei Marie Antoinette (akt. Joely Richardson). Ji puikiai žino, kad jau keletą metų Rohanas svajoja užimti Prancūzijos ministro pirmininko postą, su viltimi laukia Jos Didenybės užtarimo ir yra pasiryžęs padaryti bet ką, kad atkreiptų į save dėmesį.

Tačiau įtakingasis dvasininkas net neįtaria, kad Jeanne yra pažemintų aristokratų duktė, kuri tik profesionaliai apsimetinėja grafiene ir neturi visiškai jokių ryšių su Karaliene. Padedama savo vyro Nicolaso (akt. Adrienas Brody) ir meilužio Retaux (akt. Simonas Bakeris), ji padirbinėja Marie Antoinette laiškus, demonstruoja iš Jos Didenybės kambarių pavogtus, bet neva dovanotus daiktus ir netgi suorganizuoja kardinolo Rohano susitikimą su fiktyvia Karaliene apsimetinėjančia gatvės prostitute.

Klastingą ir protingą planą sugalvojusi Jeanne tikisi, pasinaudodama patiklaus kardinolo pinigais, sugrįžti į aukštuomenę, iš kurios Valois šeima buvo drąstiškai išstumta karaliaus Louiso XIV-ojo dėka. Jauna mergina yra tvirtai įsitikinusi, kad apie jos machinacijas sužinojęs karalius stengsis viską užglaistyti taip, kad apie brangaus deimantų vėrinio (paslaptingiems tikslams sukurto karaliui Louisui pavaldžių juvelyrų) skandalingos istorijos peripetijas nesužinotų Prancūzijos visuomenė.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0242252

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *