4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko.

Paruošiamas marinatas:

2 stiklinės cukraus
2 šaukštai druskos
0,5 litro 9 procentų acto(geriau su prieskoniais)
2 šaukštai garstyčių (aštrios tinka labiausiai)

Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų:

lauro lapų
krienų lapų
serbentų ir vyšnių lapų
kalendros (kas mėgsta).

Atvėsinamas, nukošiamas ir užpilamas ant supjaustytų agurkėlių.

Paliekama maždaug 12-14 valandų. Neišsigąskite, kad marinatas neapsemia visų agurkų.

Praėjus marinavimo laikui, agurkai gražiai (meiliai) sudedami į 0,8 ar 1 litro stiklainius, užpilamas tas pats marinatas.

Stiklainiai sudedami į indą su vandeniu, pridengiami ir kai užverda, pasterizuojami apie 10 min.

Stiklainiai išimami iš puodo ir užsukami dangteliais.

Skanaus

Jūratė K.

Views All Time
Views All Time
2906
Views Today
Views Today
1
0 0