1. Maitinimo įmonės originalios koncepcijos paruošimas ir valgiaraščio sudarymas (iki 50 patiekalų), o dirbančiose maitinimo įmonėse nepertraukiant darbo naujo valgiaraščio įdiegimas ir personalo išmokymas naujų patiekalų ir gėrimų gamybai
    • restauruojamiems dvarams,
    • kaimo turizmo sodyboms,
    • pakelės tavernoms ir smuklėms,
    • miestų ir miestelių karčemoms,
    • restoranams,
    • alaus restoranams, alaus barams,
    • žuvų restoranams,
    • arbatinėms,
    • kavinėms,
    • kaimiškų bulvinių valgių valgykloms,
    • banketams,
    • bufetams,
    • furšetams,
    • keiteringams (grill – party),
    • pobūviams – kokteiliams, pokyliams,
    • greitajam maitinimui (savitarnai) barams ar alaus barams,
    • greitajam maitinimui (savitarnai) – valgykloms,
    • blyninėms arba sklindinėms,
    • čeburekinėms-beliašinėms,
    • dioner-kebabinėms,
    • kibininėms,
    • ledainėms, su savo gamybos ledais,
    • picerijoms,
  2. Patiekalų ir gaiviųjų gėrimų receptų sukūrimas
  3. Patiekalų technologinių kalkuliacinių kortelių, tinkančios kompiuterinei apskaitai, paruošimas ir sukrovimas į kompiuterinės apskaitos programas
  4. Patiekalų savikainos skaičiavimas 
  5. Maisto produktų sąrašo sudarymas
  6. Patiekalų ir gėrimų gamybos instrukcijos virėjams sudarymas
  7. Lietuvos kulinarijos paveldo valgiai ir gėrimai
  • didikų ir bajorų,
  • kunigų ir vienuolių,
  • miestelėnų ir amatininkų,
  • medžiotojų,
  • žvejų,
  • ūkininkų ir valstiečių,
  • aukštaičių,
  • dzūkų,
  • klaipėdiečių,
  • kuršių kopininkų arba kuršių žemininkų,
  • lietuvininkų (Klaipėdos krašto šišioniškių ir Karaliaučiaus krašto būrų),
  • suvalkiečių,
  • žemaičių,
  • taip pat gudų, Lietuvos karaimų, latvių, Lietuvos rusų sentikių, Lietuvos totorių, tuteišų, ukrainiečių, žydų-litvakų.
  • Kitų pasaulio tautų kulinarijos paveldo valgiai ir gėrimai.
  1. Svaigiųjų gėrimų kolekcijos sudarymas
  2. Svaigiųjų gėrimų kainoraščio sudarymas, darbuotojų kaip laikyti, eksponuoti ir pateikti vynus ar kitus svaigiuosius gėrimus apmokymas
  3. Instrukcijos, kaip reikia saugoti, eksponuoti, siūlyti ir aptarnauti klientus svaigiaisiais gėrimais paruošimas
  4. Karštųjų gėrimų (kavų ir arbatų) kainoraščio sudarymas
  5. Karštųjų gėrimų (kavų ir arbatų) gamybos instrukcijos barmenams sudarymas
  6. Tarnybinių instrukcijų gamybos vedėjams, virėjams, barmenams, padavėjams pagal Europos sanitarijos ir higienos normų reikalavimus paruošimas
  7. Išmokymas gamybos vedėjus, virėjus gaminti patiekalus
  8. Išmokymas puošti (dekoruoti, serviruoti) patiekalus
  9. Barmenų išmokymas darbo
  10. Padavėjų išmokymas darbo
  11. Valgiaraščių banketams, furšetams, žurfiksams, piknikams, keiteringams (grill-party) paruošimas
  12. Valgių ant karšto akmens, žarijų, gyros, grylyje, fondiu, reclette, taip pat organizuoti pobūvius, bufetus, pobūvius-kokteilius, grill-party, furšetus, piknikus apmokymas
  13. Maitinimo įmonės, kulinarinio cecho, kepyklos, mėsinės, pieninės, raugyklos, skerdyklos, rūkyklos, sūrinės dvarams, miestelių ir kaimų bendruomenėms, kaimo turizmo sodyboms, taip pat ūkininko turgelio, eko parduotuvės projektavimas, įrangos specifikacija
  14. Vaikų arba jaunimo sveikos mitybos valgiaraščio sudarymas, kalorijų, angliavandenių, baltymų, riebalų, fiziologiškai aktyvių mikroelementų bei vitaminų nustatymas ir skaičiavimai, dokumentų paruošimas, virėjų išmokymas
  15. Vaikų, skautų, jaunimo, studentų, jaunųjų šaulių stovyklų maitinimo būdo parinkimas: arba karštas atvežtinis maitinimas iš vienkartinių indų, arba maitinimas stovyklos stacionarioje valgykloje, arba maisto ruošimas kariškose viryklėse, arba maisto ruošimas pačių stovyklautojų virš laužo. Taip pat būtinos dokumentacijos sutvarkymas, derinimas su sveikos mitybos institucija, personalo parinkimas ir apmokymas, tiekėjų suradimas, indų, įrankių ir įrangos parinkimas. Savaitės, arba 10 dienų, arba mėnesio rotacinio valgiaraščio sudarymas,
  16. Patiekalų energinės vertės, angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų paskaičiavimas, apskaitos duomenų sudėjimas į R-Keeper ar kitas kompiuterines apskaitos sistemas.

Dėl paslaugų skambinti mob.tel. 8617 24338

Vincentas Sakas
Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
Tel. +370 463 50292. Mob. tel. +370 617 24338
El.paštas: vsakas@gmail.com

Vincentas Sakas straipsnyje „Vincentas Sakas: nepriklausomas mitybos ekspertas” taip pristato save : Pirmą kartą Lietuvoje specialybė „kulinarijos ekspertas“ atsirado tada, kai į mano Valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą 2002 metais UAB „Ekovalda“ 18-064083 („RIMI“ prekybos tinklas) įrašė, jog esu priimtas darban kulinarijos ekspertu. Sutvarkęs jų kulinariją išėjau ir nuo to laiko visą laiką esu nepriklausomas ir niekam neįsipareigojęs. Norint tapti ekspertu reikia ypatingai gerai išmanyti maisto ir gėrimų gamybos technologijas ir kasdien gilinti žinias šių veiklų dinamikoje, daug laiko praleisti Europos bibliotekose ieškant senuose rankraščiuose ir knygose dalykų apie mitybą, maisto ir gėrimų gamybą. Kasdien sekti pokyčius, vykstančius žemės ūkio ir maisto gamybos kaitoje, kasdien prie kompiuterio praleisti bent 8 valandas, skaitant kas naujo pasaulyje įvyko mitybos ir sveikatos, kulinarijos, konditerijos, bakalėjos reikaluose. Taip pat restoraninio verslo, serviravimo, kulinarinio dizaino ir patiekalų bei gėrimų patiekimo madų pasaulyje.

Views All Time
Views All Time
43764
Views Today
Views Today
1
0 0
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn