Martinez Bujanda

Martinez Bujanda

Jau daugelį amžių vynas yra vienas labiausiai vertinamų gėrimų visame pasaulyje. Todėl pagrindinis vyndarių noras yra pagaminti išskirtinį vyną, kurį vertintų geriausi pasaulio specialistai bei vyno mėgėjai. Vyno gamyboje, priešingai nei moksle ar mene, ne viskas priklauso nuo žmogaus. Yra daugybė veiksnių, tokių kaip žemė, saulė, lietus ar vėjas, kurie gali lemti visą vyno gamybos procesą. Sunkus darbas ir mokslas yra labai svarbūs elementai vyno gamyboje, tačiau jų nepakanka norint pasiekti geriausių rezultatų, tam reikia įkvėpimo bei talento. Todėl kai kas nors, mėgaudamasis gurkšneliu vyno, jaučiasi patenkintas ir bent truputėlį laimingesnis, vadinasi, jog gamintojas sugebėjo pertekti geriausias gamtos savybes bei ypatingus žmogaus gebėjimus. Savo ruožtu Martinez Bujanda vyndarių šeima kiekvienais metais visomis jėgomis siekia nustebinti vyno mėgėjus nepakartojamu vynu, taip perteikdama daugiau nei per šimtą metų sukauptas žinias bei patirtį.

Kolekcinis vynas iš Ispanijos

Daugelį metų nepriklausomi Ispanijos bei tarptautiniai vyno kritikai pripažįsta, jog Martinez Bujanda gamykla yra viena iš geriausių pasaulio vyndarių. Martinez Bujanda darykla devynis kartus žurnalo “Annual Buying Guide” pripažinta viena geriausių pasaulyje iš 87 labiausiai vertinamų daryklų, o daugelis šios šeimos vyno rūšių gavo geriausios kainos bei kokybės įvertinimus.

Straipsniai 1 reklama

Tai šeima, kuri naudoja tik nuosavoje žemėje ir tik savo vynuogynuose išaugintas vynuoges, kas yra gana retas reiškinys La Rioja regione, garantuojantis visišką gamintojo nepriklausomybę. Tai garantuoja išskirtinę kokybę, nes niekas nesirūpina vynuogienojais bei žeme taip, kaip tai daro jos savininkas.

Nėra visiškai teisinga vertinti skirtingus žemės plotus, net jei ten ir auginamos tos pačios rūšies vynuogės. Žemės kokybę lemia tiek saulės šviesa, tiek žemės nusausinimas. Taip pat labai svarbu, ar ta vietovė yra ant kalvos šlaito, nusukto į pietus ar į šiaurę, aukštis, kuriame išsidėstęs vynuogynas, bei paties vynuogienojo amžius. Martinez Bujanda šeima praleidžia labai daug laiko, kol išsirenka žemę, ją įdirba ir užaugina joje vynuoges. Šiandien šiai šeimai priklauso apie 400 hektarų vynuogynų, išsidėsčiusių trijose Riojose: Rioja Alta, Rioja Alavesa bei Rioja Bacha. To visiškai užtenka pagaminti 200000 dėžių vyno per metus.

Vynuogienojai bręsta metų metus, kas leidžia pasiekti pusiausvyrą tarp vynuogių kokybės ir kiekybės: kiekvienais metais vynuogienojai labiau subręsta, tačiau, nors ir užauginama mažiau vynuogių, tarp dvylikos ir penkiasdešimties metų amžiaus jie sunokina pačias geriausias uogas, leidžiančias pagaminti aukščiausios kokybės vyną.

Reikia tik įsivaizduoti, kiek per visą tą laiką jiems reikia priežiūros, kiek kartų jie buvo genėjami, kaip jie buvo saugomi nuo ligų. Tačiau toks išskirtinis dėmesys leidžia išvengti nepageidaujamų netikėtumų. Tai suteikia daugiau pasitikėjimo ir galimybę daug dažniau pagaminti aukščiausios kokybės vyną.

Valdemar

– tai jaunas ir gyvybingas vynas, išsiskiriantis gaivumu bei vaisių skoniu. Subtiliai švelnus raudonasis vynas daromas tik iš Tempranillo vynuogių rūšies, o norėdama išsaugoti šeimos tradicijas, Martinez Bujanda rožiniam vynui gaminti naudoja 100% Grenache vynuoges. Spalvą šiam vynui suteikia raudonųjų vynuogių odelės, o nuostabus gėlių skonis ir aromatas išskiria jį iš kitokio rožinio vyno.
Baltasis Valdemar vynas, pagamintas iš 100% Viura vynuogių rūšies bei fermentuotas ąžuolo statinėse, tik dar kartą patvirtina šios šeimos ambicijas ir norą išsiskirti iš kitų gamintojų.

Conde de Valdemar

Gaminant aukščiausios klasės vyną visų svarbiausia yra kantrybė. Šis vynas ilgą laiką brandinamas naujose ąžuolo statinėse bei tamsiuose buteliuose. Crianza – 16 mėnesių ąžuolo statinėse, Reserva – 24 mėnesiai ąžuolo statinėse ir Gran Reserva – 28 mėnesiai ąžuolo statinėse. Tai puikiai subalansuotas, subtilus ir brandus vynas.

Visuomet yra tokių vyno rūšių, kurias mes renkamės svarbiausioms gyvenimo progoms ir kurie išlieka mūsų atmintyje dar ilgą laiką.

Parengė Tadas Pakalniškis

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *