Mums reikės:

Šparaginių pupelių
Agurkų
Svogūnų
Pomidorų

Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti.

Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui.

Marinatui:

1 litras vandens
1 valg. šaukštas druskos,
3 valg. šaukštai cukraus,
100 ml. acto 9 proc.

Šparagines pupeles pjaustom maždaug 3-4 cm. ilgio gabaliukais (Šį darbą pasistenkit paskirti vyrui arba vaikams. Tai tikrai labai geras kantrybės ugdymo metodas) ir apverdame 3 minutes.

Agurkus pjaustome apie puse centimetro storio griežinėliais. Svogūnus pusžiedžiais(Tai atlikti dažniausiai pasisiūlo pats vyras, kad pabėgtų nuo pupelių pjaustymo). Pomidorus didesnius pjaunam į keturias dalis, mažesnius per puse.

Į švarius stiklainius (aš naudoju 1l talpos stiklainius.) ant dugno sudedam krapus česnakus ir pipiriukus, Tada dedam maždaug lygiomis dalimis:šparagines pupeles (apvirtas), agurkus, svogūnus ir pomidorus. Užpilame verdančiu marinatu. uždengiame dangteliu, bet neužsukame. Palaukiame kol atauš, ir tada sterilizuojame apie 20min.( laiką skaičiuoju nuo tada kai užverda vanduo puode kur yra stiklainiai) užsukame. Skanaus.

Renata

Views All Time
Views All Time
2396
Views Today
Views Today
1
0 0