Pomidorai savo sultyse

3 l vandens, 0,5l pomidorų pastos, 2 šaukštai druskos, lauro lapelių, pipirų, gvazdikėlių, pomidorų.

Užpilui skirtus produktus supilti į puodą ir užvirinti. Pomidorus sudėti į stiklainius ir užpilti verdančiu užpilu. Sterilizuoti iki užvirs ir tuoj pat sandariai uždaryti.

Marinuoti agurkai

Agurkus nuplauti,sudėti į 3 l talpos stiklainius, užpilti verdančiu vandeniu, pridengti dangteliais ir palaikyti 10 min. Tuo metu į kiekvieną stiklainį dedame krapų žiedynų, po 5 pipirus, 2 šaukštus druskos, 3 šaukštelius cukraus, 100 g acto, morką (supjaustytą griežinėliais), česnako skiltelių. Nupiltą vandenį vėl užvirinti užpilti juo paruoštus agurkus ir sandariai uždaryti.

Mišrainė

2 kg pomidorų (galima žalių), 2 kg agurkų, 1 kg svogūnų, 250 g acto, 0,5 stiklinės cukraus, druskos pagal skonį.

Viską supjaustome , sumaišome , sudedame į stiklainius ir sterilizuojame 8-10 min (0,5 l talpos stiklainius). Tada sandariai uždarome.

Mišrainė

2,5 kg kopūstų, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 0,5 kg saldžiųjų paprikų , 250 g acto, 250g aliejaus, 1,5 šaukšto druskos, 125g cukraus.

Daržoves supjaustyti, sudėti kitus produktus viską gerai išmaišyti stipriai suspaudžiant sudėti į stiklainius.Laikyti šaldytuve.

Marinuoti pomidorai

Marinatui: 1 l vandens, 2 šaukštai cukraus,šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, 4 kvepiantys pipirai, 2 lauro lapeliai, 4 gvazdikėliai.

Pomidorus sudėti į stiklainius. Marinatą užvirinti ,truputi pravėsusiu užpilti pomidorus ir sterilizuoti (1 l talpos stiklainius) 15 min. Po to sandariai uždaryti.

Mišrainė

Imti lygiomis dalimis kopūstų, morkų, pomidorų, svogūnų.Daržoves supjaustyti. Į puodą įpilti aliejaus, kai įkais dedame smulkintas daržoves iš pradžių svogūnus tada morkas, kopūstus, pomidorus. Aliejus turi vos semti daržoves.

Pagal skonį pasūdome, pridedame prieskonių, troškiname vis pamaišant, kol aliejus taps skaidrus, tada sukrečiame į paruoštus stiklainius ir sandariai uždarome. Labai skanu su kepta žuvimi, su silke.

Agurkų salotos

2,5 kg agurkų, 250 g svogūnų, 50 g petražolių lapelių, 1,5 šaukšto druskos, 2 šaukšteliai citrinos rūgšties.

Agurkai, svogūnai ir petražolės susmulkinamos. Ant daržovių supilame druską ir rūgštelę, gerai išmaišome kol atsiras sulčių, tada sudedame į stiklainius ir sterilizuojame (0,5l talpos stiklainius-15min, 1 l -20min). Sandariai uždarome.

Janina

Pjaustytų agurkų mišrainė

5 kg agurkų (gali būti peraugę)
10 galvų svogūnų,
1 kg paprikų,
1 stiklinė aliejaus,
5 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
100 ml acto,
prieskonių, česnako.

Nuplautus agurkus supjaustyti, svogūnus pusžiedžiais, paprikas kubeliais. Į daržoves sudėti aliejų, cukrų, druską ir pradėti virti ant mažos ugnies, kol daržoves suminkštės 30-40 min.

Prieš pabaigą supilti actą, prieskonius (kas mėgsta – įdėti pomidorų padažo ir dar gerai užvirti). Karštą masę dėti į stiklainius ir užsukti.

Jolanta M. Šiauliai

Agurkėliai „Kareivėliai“

Geriausia konservuoti 0,5 l stiklainiukuose. Į kiekvieną stiklainiuką įdedame šakelę krapų ir 1 skiltelę česnako. Tuomet švariai nuplautiems agurkams nupjauname galiukus, o pačius agurkus išilgai perpjauname į keturias dalis. Taip supjaustytus agurkus stačius sustatome į stiklainiuką.

Tuomet į kiekvieną stiklainį dar įdedame:

1 šaukštelį druskos;
1 šaukštelį aliejaus;
1 šaukštą cukraus;
2 šaukštus acto.

Marinatą verdame iš vandens, lauro lapų ir kvepiančiųjų pipirų. Užvirintą marinatą supilstome į stiklainiukus su agurkais. Galiausiai stiklainiukus su agurkais ir marinatu reikia pakaitinti iki 70 – 75 laipsnių C.

SKANAUS!!!

Justė

Views All Time
Views All Time
2520
Views Today
Views Today
1
0 0