Marinavimas. Marinuoti agurkai

Marinuoti agurkai

Vienam trijų litrų stiklainiui užmarinuoti reikia paimti:

morkų apie 200 g
petražolių 30-50 g
krapų 20-30 g
svogūno galvą apie 70-100 g
agurkai apie 1,5 kg,kiek telpa į stiklainį.

Straipsniai 1 reklama

Produktų paruošimas

Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir sudedame į stiklainį.

Po to nuplauname agurkus ir pridedame stiklainį, kiek telpa. Užviriname vandenį iš krano ar šulinio ir užpilame stiklainį, pridengiame metaliniu dangteliu ir laikome 15 min., po to nupilame vandenį į kriauklę ir užpilame verdančiu marinatu (receptas žemiau) ir uždarome metaliniu dangteliu. Apverčiame žemyn dangteliu, uždengiame šiltai, kad palaikytų šilumą apie 12 val.

Marinato paruošimas

Imame 6 litrus vandens, užviriname ir sudedame 150 g druskos, 300 g cukraus,500 g 6% acto. Šio marinato užtenka užpilti keturis trijų litrų stiklainius.

Pasigaminkite pagal šį receptą, tai tikrai nuostabaus skonio agurkėliai.

Skanaus, ir laukiu atsiliepimų.

Albinas iš Alytaus

Views All Time
Views All Time
2210
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 + 4 =