Amerikos užkariavimo pionieriai, įsikūrę Kentukyje, derlingoje žemėje užaugino gausius kukurūzų derlius. Jacobas Beamas įsteigė malūną ir už savo paslaugas prašydavo atseikėti dalį kukurūzų. Gautą užmokestį jis panaudodavo gaminti namuose viskį. Jį ragaudavo su šeima ir draugais. Tik po 1795 metų jo talentą įvertinti galėjo visi. Tuomet įkurdinta įmonė yra viena seniausių Jungtinėse Valstijose.

„Jim Beam“ gamykla galėtų būti laikoma modernizacijos ir automatizacijos pavyzdžiu. Tačiau „Jim Beam“ ragaujantys burboninio viskio mėgėjai gali būti tikri, kad Jacobo Beamo vaikaičiai 200 metų saugojo ir išlaikė „Kentucky Straight Bourbon Whiskey“ slaptą gamybos formulę. Šiuo metu distiliavimo meistru dirba Bookeris Noe – įkūrėjo ainis. Būsimas viskis yra supilamas į naujas ąžuolo statines ir brandinamas ne mažiau kaip 4 metus.

Apie burboninį viskį turite žinoti, kad:

  • Pirmasis viešai parduoti skirtas viskis buvo „Jim Beam“, pradėtas gaminti 1795 metais.
  • Baptistų pamokslininkas atsitiktinai apdegino kelias ąžuolo statines ir vėliau jas panaudojo viskiui plukdyti Misisipe. Jis tikėjosi, jog pardavęs viskį nesulauks priekaištų, nes niekas negaiš laiko ilgai kelionei upe. Kitaip nei tikėtasi, viskis buvo malonios aukso spalvos ir pralenkė visus kitus.
  • Kukurūzų viskis Amerikos užkariavimo pionieriams atstojo pinigus.
  • Burbono žaliava įstatymiškai privalo turėti 51 procentą tūrio kukurūzų, o likusi dalis skiriama rugiams ir miežiams. Dažniausiai kukurūzų dalis būna didesnė.
  • Su ledu patiektas burbonas turi kelias minutes “susigulėti” ir tik tuomet atskleidžia geriausią skonį.
  • „Jim Beam“ yra populiariausias pasaulyje burbonas.
  • „Jim Beam Black“ viskis pasiūlytas pirkėjams, ieškantiems ištobulinto skonio gėrimo, per dešimt metų tapo populiaresnis daugiau nei tris kartus.
  • JAV gyventojai nuo 1930-ųjų burboną renkasi dažniau nei rugių viskį.
  • Europos jaunimas renkasi burboną, nes nori skirtis nuo savo tėvų, vartojančių tik škotiškąjį.
  • Šešios Beamo kartos gamina burbono viskį ilgiau nei 200 metų.

„Jim Beam“ gintarinę spalvą ir išskirtinį skonį suteikė ypatingai skrudintas ąžuolo statinių vidinis paviršius. Šio burboninio viskio aromatas primena karamelę, turi vanilės užuominą. Ragaukite jį atšaldytą ledu arba sumaišytą kokteiliuose.

Butelio tūris: 0.5 l
Internetinis adresas: www.jimbeam.com
Kaina parduotuvėje apie: 42.00 Lt

Views All Time
Views All Time
7138
Views Today
Views Today
1
0 0
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn