Europos maisto saugos tarnybos (EMST) teigimu, vienas iš aromatų, naudojamų norint suteikti mėsai, sūriui ar žuviai dūmo kvapą, gali būti nuodingas žmonėms, praneša BBC.

Tarnyba patikrino 11 dūmo aromatų, paprastai naudojamų Europos Sąjungoje.

Jos teigimu, keletas šių aromatų yra pavojingai priartėję prie lygio, galinčio sukelti žalą žmonėms.

Europos Komisija sudarys dūmo kvapo produktų, kuriuos yra saugu naudoti maiste, sąrašą. Dūmo aromatai yra produktai, kurie yra dedami į maistą, norint suteikti jam „dūmo“ kvapą, tai alternatyva tradiciniam maisto rūkymui.

EMST teigia „negalinti nekreipti dėmesio į susirūpinimą“ dėl aromato pavadinimu „Žaliavinis produktas AM 01“ („Primary Product AM 01“), kuris gaunamas iš bukmedžio.

Gaminant tokį kvapą medienos dalelės yra deginamos kontroliuojamomis sąlygomis ir karšti dūmai paverčiami tirpdančia medžiaga. Tarnybos teigimu, šios medžiagos naudojimas „numatytais kiekiais kelia susirūpinimą dėl saugumo“.

Views All Time
Views All Time
1549
Views Today
Views Today
1
0 0