Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje

Džiovinimas – taip pat vienas iš konservavimo metodų.
Prinokusių pomidorų,
pora skiltelių česnakų,
alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),
baltojo vyno acto,
druskos,
prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį).

Džiovinimas

Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos nudžiūti. Sausus pomidorus supjaustome vidutinio dydžio skiltelėmis (jei pomidoras labai mažas – daliname jį į dvi dalis, jei didesnis – į daugiau). Skilteles dedami į skardą, prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Pomidorus pabarstome druska (druskos tiek, kiek beriame pomidarus valgydami žalius), prieskoninėmis žolelėmis.

Skardą pašauname į orkaitę, nustatome maždaug 60-70 laipsnių temperatūrą, praveriame orkaitės dureles ir taip paliekame pomidorus 8-10 valandų. Reikėtų karts nuo karto patikrinti kaip džiūsta pomidorai – svarbu, kad jie neperdžiūtų, bet kad ir nebūtų šlapi. Pabaigus džiovinti pomidorai labai susitraukia, todėl reiktų nenustebti, kad konservuoti reiks nedidelį pomidorų kiekį.

Konservavimas

Sudžiovintus pomidorus jau turime. Paimame nedidelį puodą ir jame užverdame balto vyno actą (turėtų tikti ir paprastas actas su trupučiu vadens). Kai actas užverda į jį nedidelėmis porcijomis nardiname džiovintus pomidorus. Acte pomidorus palaikome tik keletą sekundžių ir ištraukę dedame tiesiai į išplautą švarų stiklainį. Tai kartojame, kol baigiasi pomidorai arba stiklainiai. Nuluptą česnaką taip pat panardiname į actą ir dedame į stiklainį kartu su pomidorais.

Sudėję viską į stiklainius į juos pilame alyvuogių aliejų. Aliejus turėtų apsemti pomidorus, kuriuos dar truputį paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Kai viskas padaryta, belieka stiklainius su visu turiniu pasterizuoti. Truputį prisukę dangtelius dedame stiklainius į verdantį puode vandenį ir pavirinam 15 minučių. Belieka gerai prisukti dangtelius ir palaukus bent mėnesį ragauti gurmaniškus pomidorus.

Audrius

Views All Time
Views All Time
3033
Views Today
Views Today
1
0 0