|

Marinavimas. Marinuoti agurkai

Marinuoti agurkai. Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir sudedame į stiklainį. Po to nuplauname agurkus ir pridedame stiklainį, kiek telpa. Užviriname vandenį iš krano ar šulinio ir užpilame stiklainį, pridengiame metaliniu dangteliu ir laikome 15 min., po to nupilame vandenį į kriauklę ir užpilame verdančiu marinatu (receptas žemiau) ir uždarome metaliniu dangteliu. Apverčiame žemyn dangteliu, uždengiame šiltai, kad palaikytų šilumą apie 12 val. Marinato paruošimas. Imame 6 litrus vandens, užviriname ir sudedame 150 g druskos, 300 g cukraus,500 g 6% acto. Šio marinato užtenka užpilti keturis trijų litrų stiklainius. Pasigaminkite pagal šį receptą, tai tikrai nuostabaus skonio agurkėliai.