Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepamirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba šešiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą žaliavą plaukite...
Marinuoti agurkai griežinėliais. Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių lapus ir pavirinti 2-3 minutes. Nuovirą nukošti ir į jį įdėti prieskonius agurkų marinavimui, cukrų, druską bei actą. Užvirinti ir pavirti 2-3 minutes. Marinatą užpilti ant supjaustytų griežinėliais agurkų. Užpylus...
Marinuotos morkos. Jaunas morkas nuvalykite ir nuplaukite, verdančiame vandenyje pamirkykite 2 - 4 min. Tada morkas atvėsinkite šaltame vandenyje ir supjaustykite vienodos formos gabaliukais, suberkite į stiklainius, prieš tai ant dugno pribėrę prieskonių. Morkas užpilkite karštu marinatu. Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje...
Pomidorai savo sultyse. Užpilui skirtus produktus supilti į puodą ir užvirinti. Pomidorus sudėti į stiklainius ir užpilti verdančiu užpilu. Sterilizuoti iki užvirs ir tuoj pat sandariai uždaryti. Marinuoti agurkai. Agurkus nuplauti,sudėti į 3 l talpos stiklainius, užpilti verdančiu vandeniu, pridengti dangteliais...
Marinuoti agurkai. Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir sudedame į stiklainį. Po to nuplauname agurkus ir pridedame stiklainį, kiek telpa. Užviriname vandenį iš krano ar šulinio ir užpilame stiklainį, pridengiame metaliniu dangteliu ir laikome 15 min.,...
Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Šparagines pupeles pjaustom maždaug 3-4 cm. ilgio gabaliukais (Šį darbą pasistenkit paskirti vyrui arba vaikams. Tai tikrai labai...
Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai. Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais (pusmėnuliais), suberiame druską ir viską išmaišę paliekame pastovėti parą. Išverdame marinatą ir užpilame jį ant pomidorų ir svogūnų. Viską paverdame apie 2-3 minutes ir supilstome...
Konservuoti agurkai. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti plonais griežinėliais supjaustytas morkas, supilti druską, cukrų, actą, aliejų, sudėti susmulkintus česnakus, krapus ir petražoles. Viską išmaišyti ir palikti per naktį. Kitą dieną viską užkaitinti...